Αργά το απόγευμα αναμένεται η απόφαση για την προφυλάκιση ή μη της Εύας Καϊλή, όπως έγινε γνωστό από τους δικηγόρους της μετά την ολοκλήρωση της ακρόασης στις Βρυξέλλες, σύμφωνα με την ανταποκρίτρια της ΕΡΤ στις Βρυξέλλες.

«Η διαδικασία είναι απόρρητη και η απόφαση θα βγει αργά το απόγευμα. Η κα Καϊλή ποτέ δεν έχει δωροδοκηθεί, η κ. Καϊλή είναι αθώα» τόνισε ο συνήγορος της Εύας Καϊλή, Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

Ο κ. Ριζόπουλος είπε ότι η κ. Καϊλή συμμετείχε ενεργά σε όλη τη διαδικασία. Οι δικηγόροι της Εύας Καϊλή ζήτησαν από τους Βέλγους δικαστές την αποφυλάκιση της πελάτισσάς τους με «βραχιολάκι».

Η ακροαματική διαδικασία κεκλεισμένων των θυρών στις Βρυξέλλες ξεκίνησε λίγο μετά τις 09:00 (τοπική ώρα• στις 10:00 ώρα Ελλάδας). Δεκάδες δημοσιογράφοι βρίσκονται έξω από το δικαστικό μέγαρο, κάτι που δείχνει και το τεράστιο ενδιαφέρον για την υπόθεση.

Η ακρόαση της Εύας Καϊλή διήρκησε περίπου μία ώρα και το απόγευμα αναμένεται να ανακοινωθεί η απόφαση των βελγικών Αρχών για την προφυλάκισή ή μη της ευρωβουλευτή.

Το πολύκροτο σκάνδαλο συντάραξε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και προκάλεσε εντάσεις στις σχέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης με το Κατάρ. Η κυρία Καϊλή κατηγορείται πως ήταν μέρος της τετράδας των υπόπτων που έχουν προφυλακιστεί και αντιμετωπίζουν κατηγορίες για «διαφθορά», ότι ανήκαν «σε εγκληματική οργάνωση», προχώρησαν σε «νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα».

Τη 14η Δεκεμβρίου η βελγική δικαιοσύνη διέταξε να παραμείνουν προφυλακισμένοι ο Φραντσέσκο Τζόρτζι -ο σύντροφος της Εύας Καϊλή- και ο πρώην ευρωβουλευτής Πιερ Αντόνιο Παντσέρι, που θεωρείται πρόσωπο-κλειδί της υπόθεσης.