Τι έχει να πει η Μανταλένα Καϊλή για τη «φερόμενη εγκληματική οικογένειά της»; Η αδερφή της Εύας Καϊλή, η οποία συνελήφθη μαζί με τον σύντροφό της Φραντσέσκο Τζιόρτζι για το σκάνδαλο Qatargate, μιλά στην Corriere della Serra πως δεν υπάρχει καμία απόδειξη αλλά δημοσιεύματα και «εντυπώσεις» που έχουν σχηματιστεί στην κοινή γνώμη, προσθέτοντας ότι στη δική της υπόθεση δεν υπάρχει νομική βάση για την απαγγελία κατηγοριών σε βάρος της.

Η Μανταλένα Καϊλή τονίζει ότι δεν έχει λάβει χρήματα «και αναρωτιέται γιατί θα πρέπει να σχολιάσει «παράνομες ενέργειες που δεν προκύπτουν από έγγραφα»».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Corriere della Serra η Μανταλένα Καϊλή γνωρίζει καλά τον Φραντσέσκο Τζιόρτζι, τον σύντροφο της αδερφής της, Εύας, «καθώς τους φιλοξένησε στο σπίτι της στην Αθήνα για 16 μήνες κατά τη διάρκεια της πανδημίας αλλά δεν θέλει να κάνει καμία αναφορά στο πρόσωπό του 35χρονου ο πατέρας του οποίου είναι παλαιός φίλος του Αντόνιο Παντζέρι», του φερόμενου ως «εγκέφαλου» του Qatargate.

Η αδερφή της Εύας Καϊλή ερωτάται και για τις πληροφορίες περί έρευνας για τη Elontech με την ίδια να απαντά ότι δεν είναι ΜΚΟ αλλά «ένα επιστημονικό παρατηρητήριο για τις νέες τεχνολογίες».

«Έχετε λάβει χρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο» τη ρωτά η ιταλική εφημερίδα και εκείνη απαντά: «Δεν έχω λάβει ούτε ένα ευρώ».

«Υπήρχαν καθόλου επαφές με τις Βρυξέλλες;», είναι η επόμενη ερώτηση, για να δώσει την απάντηση: «Παρευρεθήκαμε στην τέταρτη συνεδρίαση για την τεχνητή νοημοσύνη που διοργανώθηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με τη συνεργασία της UNESCO, του Συμβουλίου της Ευρώπης και του ΟΟΣΑ».

Για την υπόθεση της Εύας Καϊλή σημειώνει: «Είναι σε εξέλιξη έρευνες για την Εύα, θα υπάρξει δίκη και θα δούμε».