Νέα επίθεση κατά της Ελλάδας εξαπέλυσε σήμερα ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, μετά την συνάντηση που είχε με μέλη της μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη προχώρησε σε ένα tweet στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter με το οποίο κατηγόρησε την Ελλάδα πως παραβιάζει επίμονα τη συνθήκη της Λωζάνης και τα ανθρώπινα δικαιώματα της «τουρκικής» μειονότητας.

Συγκεκριμένα, όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ από την Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης, στην ανάρτησή του ο Τσαβούσογλου αναφέρει:

«Φιλοξενήθηκαν τα αξιόλογα μέλη της Συμβουλευτικής Επιτροπής της Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης στην Άγκυρα. Η Ελλάδα συνεχίζει επίμονα να παραβιάζει τη Συνθήκη της Λωζάνης και τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα της τουρκικής μειονότητας. Τα αδέρφια μας στη Δυτική Θράκη δεν ήταν ποτέ και δεν θα είναι ποτέ μόνα».

Στη συνέχεια ανήρτησε μια φωτογραφία με ένα μακρύ κατάλογο στον οποίο απαριθμεί όλες τις δήθεν «πρακτικές διάκρισης» που εφαρμόζει η Ελλάδα κατά της μειονότητας στη Δυτική Θράκη.