Απαντώντας σε ερωτήσεις των βουλευτών συνεχίζεται η κατάθεση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκου Ανδρουλάκη στην Εξεταστική Επιτροπή που διερευνά την υπόθεση της παρακολούθησής του από την ΕΥΠ, της απόπειρας παγίδευσης του κινητού του με το κακόβουλο λογισμικό Predator και την ύπαρξη ευθυνών.

Σύμφωνα με πληροφορίες από κύκλους του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, ο κ. Ανδρουλάκης, απαντώντας στις ερωτήσεις των βουλευτών, φέρεται να έχει αναφέρει πως «το αρχείο μου καταστράφηκε, γιατί αν υπήρχε θα έπρεπε να πουν τι βρήκαν και συνέχισαν την παράνομη παρακολούθησή μου. Αν υπήρχε λόγος εθνικής ασφάλειας, θα το είχατε κάνει φέιγ βολάν για να συντρίψετε το ΠΑΣΟΚ. Δεν υπάρχει κανένας λόγος εθνικής ασφάλειας, αλλά πολιτικής ασφάλειας της ΝΔ».

Είπε, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, πως «ξέρω ότι ο πρωθυπουργός άλλαξε τα κριτήρια, υπήγαγε την ΕΥΠ στο γραφείο του και όρισε έναν ακατάλληλο άνθρωπο για διοικητή της. Για τα υπόλοιπα έπρεπε να ρωτήσετε τον ίδιο τον κ. Μητσοτάκη, ο οποίος έπρεπε να είναι εδώ και να κάθεται σε αυτή την καρέκλα».

Ζήτησε από την Εξεταστική Επιτροπή «από σήμερα να καλέσετε όλους όσοι εμπλέκονται σε αυτή την υπόθεση» και προσέθεσε: «Θέτω καθέναν από εσάς προ των πολιτικών του ευθυνών. Έγινε η Εξεταστική για να καλέσετε ένα και μόνο πολιτικό πρόσωπο, δηλαδή εμένα το θύμα; Αναλάβετε τις ευθύνες σας και καλέστε όλα τα σκοτεινά πρόσωπα που οδηγούν τη χώρα σε μεσαιωνικές καταστάσεις».

Ο κ. Ανδρουλάκης πήρε αποστάσεις από ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας πως «η ΝΔ είναι στην ίδια όχθη με τον ΣΥΡΙΖΑ. Η διαφορά μου και οι θέσεις μου είναι αξιακές. Με ενοχλεί να φέρεται κάποιος διαφορετικά όταν είναι στην αντιπολίτευση και αλλιώς όταν την κατακτά [την εξουσία]».

«Το θέμα τού εθνικού κινδύνου με έχει πλήξει ως Έλληνα πατριώτη. Ντροπή, ντροπή, ντροπή. Έχω δώσει αγώνες στην Ευρώπη και εκτός Ευρώπης για τα εθνικά συμφέροντα. Εργάζομαι για την πατρίδα νυχθημερόν. Κάποιοι δεν είμαστε τουρίστες στις Βρυξέλλες. Είναι άθλια τα σενάρια να εμπλέκονται ξένες πρεσβείες. Δεν υπάρχει Υπουργείο Εξωτερικών να βάλει φρένο σε αυτές τις επικίνδυνες ανοησίες σε βάρος της πατρίδας;» φέρεται να τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και αναρωτήθηκε: «Γιατί δεν συνεχίσατε την παρακολούθησή μου αν ήμουν εθνικός κίνδυνος; Δεν ήμουν μεγαλύτερος κίνδυνος ως Πρόεδρος του τρίτου κοινοβουλευτικού κόμματος; Έχετε να μου πείτε κάτι;»

«Και μόνο που δεν με κοιτάτε στα μάτια, σημαίνει ότι μέσα σας έρχεστε στη θέση μου» ανέφερε χαρακτηριστικά και τόνισε: «Δεν μπορεί το θύμα να σας πει γιατί μπήκε σπίτι του ο κλέφτης. Πρέπει να καλέσετε τους υπευθύνους για να δώσουν εξηγήσεις. Εμένα δεν με απασχολεί να φθαρεί ο Μητσοτάκης ή ο Τσίπρας. Αλλά θλίβομαι που αυτές οι πρακτικές εξέθεσαν την Ελλάδα και στο παρελθόν. Για το λόγο αυτό ακολουθώ τη θεσμική οδό».