Τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Μάνφρεντ Βέμπερ καλωσόρισε στην Κρήτη ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο πλαίσιο της ετήσιας συνάντησης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

«Χαίρομαι πολύ που μας δίνεται η ευκαιρία να καλωσορίσουμε όλο το ΕΛΚ εδώ στην Κρήτη. Θα συζητήσουμε πολλά σημαντικά θέματα και προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ΕΕ στο σύνολό της. Η συνάντησή μας ήταν να γίνει εδώ πέρυσι αλλά ένας σεισμός στην Κρήτη το ανέβαλλε. Η Ευρώπη τώρα είναι αντιμέτωπη με έναν σεισμό. Έχουμε την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία που είχε σημαντικές επιπτώσεις στην ήπειρό μας. Η κρίση προκλήθηκε από τον εκβιασμό της Ρωσίας που χρησιμοποιεί ως όπλο το φυσικό αέριο για να πιέσει ευρωπαϊκές χώρες. Θα τα συζητήσουμε αυτά και θα αποφασίσουμε ποιο μονοπάτι θα ακολουθήσουμε», είπε ο πρωθυπουργός.

Και συνέχισε: «Θα μιλήσουμε για όλα όσα καταφέραμε στην Ελλάδα όλα αυτά τα χρόνια από τότε που μας εμπιστεύθηκε ο ελληνικός λαός. Καταφέραμε να διαχειριστούμε την κρίση αλλά και να υλοποιήσουμε τις δεσμεύσεις μας, να ενισχύσουμε την άμυνά μας αλλά και να ενισχύσουμε την κοινωνική συνοχή στηρίζοντας τους αδύναμους. Τώρα έχουμε εκλογές στην Ελλάδα και η ατζέντα του ΕΛΚ είναι σημαντική για τις κοινωνίες μας. Είδαμε τις τοπικές εκλογές και τις εθνικές εκλογές και ο Μάνφρεντ ξέρει ότι η ΝΔ στηρίζει το ΕΛΚ. Είστε από το πιο ισχυρά κόμματα της δεξιάς στην Ευρώπη. Καλώς ήρθες Μάνφρεντ.

Το εγκώμιο της Ελλάδας έπλεξε ο Μάνφρεντ Βέμπερ. Όπως είπε, είναι ένα μεγάλο γεγονός για την Κρήτη καθώς για μας είναι δυνατός πυλώνας  του ΕΛΚ. Όσα έχει κάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι εντυπωσιακά. Η Ελλάδα αφήνει πίσω της την κρίση και η οικονομία τα πηγαίνει πολύ καλά. Έχουμε να μάθουμε πολλά ως ΕΛΚ από την Ελλάδα. Να προσθέσω ότι το κόμμα μας υπερασπίζεται τις αξίες της ΕΕ και ο κ. Μητσοτάκης είναι από τους πρωτοπόρους που ζήτησε την εκδίωξη του Βίκτορ Όρμπαν από το ΕΛΚ. Θα μας απασχολήσει το μέλλον και οι εκλογές του 2024», είπε ακόμα.