Για το ενδεχόμενο συνάντησης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ταγίπ Ερντογάν στην Πράγα στις αρχές Οκτωβρίου ρωτήθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Ο κ. Οικονόμου είπε όσον αφορά τις δηλώσεις του εκπροσώπου της Τουρκικής Προεδρίας, Ιμπραχίμ Καλίν: «Είδαμε τις δηλώσεις και δεν υπάρχει άλλη ορατότητα προς την κατεύθυνση αυτή. Ο πρωθυπουργός υπήρξε σαφής από το βήμα του ΟΗΕ στο πλαίσιο του πολιτικού πολιτισμού ενός ηγέτη μιας χώρας που με αυτοπεποίθηση εξέπεμψε μηνύματα σταθερότητας».

Πρόσθεσε ότι «το πλαίσιο το έχει θέσει με μεγάλη σαφήνεια ο πρωθυπουργός και δεν έχουμε να πούμε κάτι νεότερο προς την κατεύθυνση αυτή».

Για το αν φοβάται ένα θερμό επεισόδιο απάντησε ότι πάντοτε είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε κάθε πρόκληση αποτελεσματικά και ουσιαστικά προασπιζόμενοι τα εθνικά μας δίκαια.

Κληθείς επίσης να ερμηνεύσει την κλιμάκωση εκ μέρους της Τουρκίας είπε: «Δεν ερμηνεύουμε τους λόγους για την κλιμάκωση. Εμάς αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να αποδομούμε την επιχειρηματολογία της βασιζόμενοι στο διεθνές δίκαιο και να ενισχύουμε την αποτρεπτική μας ισχύ αλλα και να επικρατήσει κλίμα σταθερότητας και συνεννόησης».