«Το Σύνταγμα στο άρθρο 62 ορίζει με σαφήνεια ότι κατά τη βουλευτική περίοδο, ούτε διώκεται, ούτε συλλαμβάνεται, ούτε φυλακίζεται, ούτε με οποιονδήποτε άλλον τρόπο περιορίζεται βουλευτής. Και ό,τι ισχύει για τους βουλευτές, ισχύει και για τους ευρωβουλευτές. Μόνο για αυτόφωρο κακούργημα θα μπορούσε να προβεί η ΕΥΠ στην παρακολούθηση του κινητού του κ. Ανδρουλάκη» τόνισε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και εισηγητής του κόμματος, Χάρης Καστανίδης μιλώντας στη Βουλή, κατά τη διάρκεια της συζήτησης επί της προτάσεως που κατέθεσε η Κοινοβουλευτική του Ομάδα με θέμα την εξέταση της υπόθεσης παραβίασης του απορρήτου των επικοινωνιών του Νίκου Ανδρουλάκη από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών ή και από άλλα φυσικά ή νομικά πρόσωπα.

Ο κ. Καστανίδης, αναρωτήθηκε: «Ο κύριος Μητσοτάκης μας είπε μόλις την περασμένη Παρασκευή πως ένας πρωθυπουργός ούτε επιτρέπεται ούτε γνωρίζει ποιος παρακολουθείται. Άρα καλά έκανε τη δουλειά του ο τέως διοικητής της ΕΥΠ κ. Κοντολέων που δεν τον ενημέρωσε τον πρωθυπουργό, όπως υποστήριξε. Γιατί τότε τον απέπεμψε;

Παράλληλα, βγαίνει σήμερα ο υπουργός Επικρατείας κ. Γεραπετρίτης και υποστηρίζει σε ραδιοφωνική του συνέντευξη πως ουδείς γνωρίζει ποιος παρακολουθούσε τον κ. Ανδρουλάκη. Τότε γιατί η κυβέρνηση καλεί τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ να τον ενημερώσει; Τι να του πει, από τη στιγμή που δεν γνωρίζει τίποτα;».

Και συνέχισε: «Όλα αυτά μας οδηγούν στο συμπέρασμα ότι η Εξεταστική Επιτροπή είναι περισσότερο από αναγκαία για να διερευνηθούν τα περιστατικά και να καταλήξουμε σε συμπεράσματα. Η έρευνά της θα πρέπει να είναι η εξής: Ποιος και γιατί αποφάσισε την νόμιμη επισύνδεση στο κινητό του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ, ποια είναι η αιτιολογία και τί προέκυψε από την έρευνα». Αναρωτήθηκε επίσης ποιους άλλους παρακολουθεί η ΕΥΠ καθώς «έχουμε εκτός από τον κ. Ανδρουλάκη και την υπόθεση του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη, αλλά και τις συνεχείς καταγγελίες του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος περί παρακολούθησης του τηλεφωνικού κέντρου των γραφείων του Περισσού».

Κατέληξε δε λέγοντας ότι το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ δεν ζητά στην Εξεταστική να διερευνηθούν χρονικές περίοδοι, αλλά υποθέσεις παρακολουθήσεων.