Ο Γιάνης Βαρουφάκης μίλησε στο βήμα της Βουλής και μεταξύ άλλων τόνισε ότι το ΜέΡΑ 25 είναι ανοιχτό μεν στο διάλογο για συμμαχίες, όμως είναι κάτι που πρέπει να γίνει πριν πραγματοποιηθούν εκλογές, όποτε είναι να γίνουν.

Ο γραμματέας του ΜέΡΑ 25 «απάντησε» στις δηλώσεις του Ευκλείδη Τσακαλώτου, ο οποίος είχε αναφέρει πως «θα ξανακυβερνούσαμε με τον Βαρουφάκη», σημειώνοντας ότι ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ πως κάνουν τα πάντα «για να κρατηθείτε στα πράγματα».

«Εν όψει εκλογολογίας και συμμαχιολογίας, ξαναβγάζετε από το μαύρο κουτί της μαύρης προπαγάνδας αυτά τα μαύρα κι άραχνα ψέματα για το Δημοψήφισμα και για μένα προσωπικά» και προσέθεσε: «Το ΜέΡΑ25 μένουμε παγερά αδιάφοροι με την συμμαχιολογία σας. Κρατάμε την μοναδικά υπεύθυνη θέση ότι η όποια συμμαχική κυβέρνηση προκύψει θα είναι επικίνδυνη για τον τόπο χωρίς συνεκτικό σχέδιο. Και συνεκτικό σχέδιο κατόπιν των εκλογών δεν σφυρηλατείται. Για αυτό εμείς, το ΜέΡΑ25, είμαστε ξεκάθαροι. Ανοιχτοί στο διάλογο, αλλά πριν τις εκλογές».

Σημειώνεται, ότι στις 22 Ιουνίου ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Ευκλείδης Τσακαλώτος, μιλώντας στην ΕΡΤ είχε αναφέρει πως όταν ψηφίζεις απλή αναλογική, πρέπει να είσαι έτοιμος να τα βρεις με ανθρώπους που έχεις διαφωνήσει στο παρελθόν.

Χαρακτηριστικά, είχε αναφέρει ότι «με τον κύριο Βαρουφάκη έχουμε μεγάλες διαφωνίες για το τι έγινε και τι θα μπορούσε να γίνει το 2015. Αλλά όταν ψηφίζεις την απλή αναλογική, είναι μέσα στη λογική σου, ότι με ανθρώπους που έχεις διαφωνήσει στο παρελθόν και διαφωνείς τώρα, πρέπει να τα βρεις, πρέπει να υπάρχει προοπτική, η βασική γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ είναι να μην κάνουμε την απελπισία πιστευτή, αντιθέτως να κάνουμε την ελπίδα πιστευτή… γι’ αυτό ο Αλέξης Τσίπρας στο συνέδριο έκανε πρόταση 5 σημείων προς το ΠΑΣΟΚ, το ΚΚΕ και το κόμμα του Γιάννη Βαρουφάκη, να υπάρχει μια ριζοσπαστική, αριστερή, προοδευτική κυβέρνηση που θα δώσει αυτή την ελπίδα».