Με μια λιτή ανακοίνωση, το υπουργείο Εξωτερικών έκανε γνωστό πως σήμερα πραγματοποιείται στην Αθήνα ο 48ος γύρος διερευνητικών επαφών Ελλάδας-Τουρκίας. Στη τελευταία ενημέρωση των διπλωματικών συντακτών από τον εκπρόσωπο Τύπου, ο Γρηγόρης Δελαβέκουρας, ρωτήθηκε αν υπάρχει πρόοδος στο θέμα των χωρικών υδάτων και της υφαλοκρηπίδας. Η απάντηση του ήταν η εξής:

«Θεωρώ ότι αυτή η συζήτηση είναι άκαιρη, η διαδικασία συνεχίζεται και θα πραγματοποιηθεί και νέα συνάντηση τις επόμενες ημέρες των διερευνητικών επαφών. Αλλά αυτή τη στιγμή ακόμα δεν είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε κάτι. Εμείς πραγματικά συνεχίζουμε να εργαζόμαστε με σκοπό την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας που είναι το αντικείμενο αυτών των συζητήσεων. Αυτό θέλουμε να καταφέρουμε. Είμαστε επικεντρωμένοι σε αυτό. Οι δύο κυβερνήσεις έχουν δείξει ότι δίνουν πολιτική ώθηση σε αυτή τη διαδικασία. Από εκεί και πέρα όμως δεν είμαστε ακόμα σε θέση να ανακοινώσουμε κάτι. Θα συνεχίσουμε την προσπάθεια και να είστε βέβαιος ότι όταν θα υπάρχει κάτι, φυσικά θα ανακοινωθεί»

Για το αν έχουν καταλήξει ότι περνά το θέμα της οριοθέτησης της υφαλοκρηπίδας από το θέμα των χωρικών υδάτων, απάντησε:

«Σας έχω ξαναπεί απ’ αυτό το βήμα ότι δεν πρόκειται να κάνω καμία δήλωση για το περιεχόμενο των διερευνητικών επαφών. Καλύπτονται από τον κανόνα της εμπιστευτικότητας και αυτό θα πρέπει να το σεβαστούμε όλοι».