Μια συνάντηση σε πολύ καλό κλίμα είχαν το βράδυ ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Τζο Μπάιντεν, με την αμερικανική πλευρά να σχολιάζει πως η σχέση Ελλάδας και ΗΠΑ είναι ισχυρότερη από ποτέ. Η τουρκική προκλητικότητα είναι ένα από τα θέματα που έθεσε. ο Έλληνας πρωθυπουργός στον αμερικανό πρόεδρο στη συνάντησης στον Λευκό Οίκο

Πληροφορίες αναφέρουν πως ο κ. Μητσοτάκης παρουσίασε τον αμερικανό πρόεδρο χάρτης της «Γαλάζιας Πατρίδας», τον οποίο έδειξε στον κ. Μπάιντεν και στους άλλους αξιωματούχους που συμμετείχαν στη διευρυμένη συνάντηση για να δείξει το μέγεθος και της προκλητικότητας από την πλευρά της Τουρκίας αλλά και την έκταση του αναθεωρητισμού που πρεσβεύει η Άγκυρα.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στις υπερπτήσεις, λέγοντας ότι τουρκικά αεροσκάφη πετούν πάνω από κατοικημένα ελληνικά νησιά με ό,τι κινδύνους εγκυμονεί μια τέτοια κίνηση, όπως σημειώνει σε ρεπορτάζ του ο ΣΚΑΪ.

Σε ό,τι αφορά στο αίτημα της Άγκυρας για αναβάθμιση των F-16, κυβερνητικές πηγές σημείωναν με νόημα ότι υπάρχουν «πράγματα που λέγονται δημόσια και πράγματα που καλύτερα να μένουν πίσω από κλειστές πόρτες», ενώ παρέπεμπαν στην σημερινή ομιλία του πρωθυπουργού στο Κογκρέσο.