«Φτηνές προβοκάτσιες και στημένη ένταση» κτήγγειλε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με αφορμή τα επεισόδια στο ΑΠΘ νωρίτερα την Τρίτη αλλά και την αποψινή ανακοίνωση της ΝΔ, η οποία εγκάλεσε την αξιωματική αντιπολίτευση ότι «καλύπτει» τους «καταστροφείς».

Στην ανακοίνωσή του αναφέρει, συγκεκριμένα, τα εξής: «Η Νέα Δημοκρατία, το κόμμα της ανομίας και της διάλυσης της δημόσιας παιδείας, προσπαθεί να υπερκαλύψει το αδιέξοδό της καταφεύγοντας στη συκοφαντία.

Έχοντας την κυρία ευθύνη για τη μετατροπή του ΑΠΘ σε πεδίο μάχης επενδύει στην πόλωση και στην καταστροφή. Θα όφειλε να είναι πιο προσεκτική. Ειδικά σήμερα που ένας νέος άνθρωπος που έμεινε προφυλακισμένος για μήνες απαλλάχθηκε οριστικά από τις κατασκευασμένες κατηγορίες σε βάρος του για τα θλιβερά γεγονότα της Νέας Σμύρνης».

Νωρίτερα, από τον ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης είχε εκδοθεί ανακοίνωση με την οποία η αξωιματική αντιπολίτευση καταδίκασε τόσο τις «προβοκατόρικες καταστροφές στις σχολές του ΑΠΘ», όσο «και την ασύστολη βία των ΜΑΤ εναντίον των φοιτητών και των φοιτητικών συλλόγων που δεν είχαν καμία σχέση με τα επεισόδια».

Ακολούθησε νέα αντίδραση από την Πειραιώς. «Ο ΣΥΡΙΖΑ άργησε αλλά τελικά έβγαλε ανακοίνωση για τους μπαχαλάκηδες με τις βαριοπούλες που κατέστρεψαν τη βιβλιοθήκη που κατασκευαζόταν στο ΑΠΘ. Όχι φυσικά για να τους καταγγείλει αλλά για να τους καλύψει πλήρως».

«Η στάση του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι απλώς ντροπή, είναι συνενοχή!», τόνισε η ΝΔ στη νέα ανακοίνωσή της.