Την απαλλαγή του αποκαλούμενου «Ινδιάνου» από την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος αστυνομικού, τον Μάρτιο του 2021, στη Νέα Σμύρνη αποφάσισε το Συμβούλιο Πλημμελειοδικείο της Αθήνας.

Συγκεκριμένα, με βούλευμα του (1466/2022) το αρμόδιο δικαστικό Συμβούλιο υιοθέτησε την εισαγγελική πρόταση και «σφράγισε» την απαλλαγή του νεαρού από κάθε κατηγορία.

Ο Παύλος Σαράκης , συνήγορος του 30χρονου που είχε οδηγηθεί στην φυλακή μετά την απολογία του, σε δήλωση του, κάνει λόγο για «φιάσκο της ΕΛΑΣ» σημειώνοντας ότι ο εντολέας του «Όχι μόνο δεν είχε καμία συμμετοχή σε εγκληματικές πράξεις, αλλά ούτε καν ήταν στον τόπο των γεγονότων». «Αισθάνομαι απόλυτα δικαιωμένος για τον τιτάνιο νομικό αγώνα μας, να αποκαταστήσουμε την τιμή και την υπόληψη ενός αθώου συμπολίτη μας, που αντιμετώπισε κατασκευασμένες βαρύτατες κακουργηματικές κατηγορίες και οδηγήθηκε επί επτά μήνες άδικα στην φυλακή» τονίζει ο κ. Σαράκης και καταλήγει λέγοντας: «Τώρα ήρθε η σειρά να λογοδοτήσουν στην Δικαιοσύνη, οι εμπνευστές αυτής της άθλιας υπόθεσης, που έβλαψαν όχι μόνο τον Αλέξανδρο, αλλά και το κράτος Δικαίου».