Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, προχώρησε για ακόμη μία φορά σε προκλητικές δηλώσεις κατηγορώντας την Ελλάδα και ισχυρίστηκε πως η Άγκυρα έχει 1 εκατ. φορές δίκιο αναφορικά με τα ελληνοτουρκικά.

«Σεβόμαστε το Διεθνές Δίκαιο στις σχέσεις μας με την Ελλάδα και πάντα ευνοούμε τις σχέσεις καλής γειτονίας. Θέλουμε να επιλυθούν τα σημερινά μας προβλήματα με ειρηνικά μέσα και μεθόδους. Σε αυτό το πλαίσιο, διεξάγονται συζητήσεις – διερευνητικές συνομιλίες και για τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης. Λέμε ας το κάνουμε αυτό μέσω τριών καναλιών. Δεν προχωρά όμως», ανέφερε αρχικά ο Ακάρ.

«Έχουμε δίκιο εκατομμύριο φορές για τα προβλήματα με την Ελλάδα. Καμία χώρα στον κόσμο δεν έχει 6 μίλια χωρικών υδάτων και 10 μίλια εναέριου χώρου. 16 νησιά οπλίστηκαν παραβιάζοντας την συνθήκη της Λωζάνης. Η Ελλάδα συνεχίζει τις προκλητικές ενέργειες και τη ρητορική της. Αυτό το αυξάνει σε συγκεκριμένες χρονικές στιγμές», ήταν η παραληρηματική τοποθέτηση του Τούρκου υπουργού Άμυνας σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Σύμφωνα με τον Ακάρ, η Τουρκία αντιδρά με τον ίδιο τρόπο στις παραβιάσεις της Ελλάδας: «Λέμε να μιλήσουμε, να συζητήσουμε, να λύσουμε τα προβλήματα με διάλογο, αλλά τονίζουμε πάντα ότι δεν θα επιτρέψουμε κανένα τετελεσμένο γεγονός και ότι δεν θα υποχωρήσουμε από τα δικαιώματα μας ή των Κυπρίων αδελφών μας. Είμαστε αποφασισμένοι και ικανοί να το κάνουμε αυτό».