Τις αντιρρήσεις του για την πρόθεση του Νίκου Ανδρουλάκη, να θέσει σε ψηφοφορία την αλλαγή του ονόματος του Κινήματος Αλλαγής, την ερχόμενη Κυριακή 8 Μαΐου, εκφράζει ο σύζυγος της εκλιπούσας Φώφης Γεννηματά, Ανδρέας Τσούνης.

Ο σύζυγος της πρώην προέδρου του ΚΙΝΑΛ, δεν έκρυψε την ενόχλησή του για την αλλαγή στο όνομα του κόμματος.

«Δεν καταλαβαίνω γιατί έπρεπε να υπάρχει επιλογή ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΉΣ από την στιγμή που το ΠΑΣΟΚ υπάρχει ως συνιστώσα στο ΚΊΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ. Έτσι θα υπάρχει το παράδοξο φαινόμενο ο τίτλος ΠΑΣΟΚ να εμφανίζεται και στο ΑΦΜ του καθαρού φορολογικά Κινήματος Αλλαγής και στο μαυρισμένο ΑΦΜ του ΠΑΣΟΚ. Άρα δίνουμε λαβή να μαυρίσουν και τα δύο. Αν υπήρχε δυνατότητα να ρυθμιστούν τα χρέη τότε δεν υπήρχε και λόγος να αλλάξει το όνομα» γράφει αρχικά ο κ. Τσούνης.

«Δηλαδή η Φώφη ήταν χαζή; Δεν μπορούσε αυτή να ονομάσει το κόμμα ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΉΣ; Η Φώφη Γεννηματά ήταν λιγότερο ΠΑΣΟΚ; Είναι κάποιος περισσότερο ΠΑΣΟΚ από όσο ήταν η Φώφη; Μην τρελαθούμε. Ο Ν. Ανδρουλάκης είχε μιλήσει για ρύθμιση των χρεών του κόμματος μέχρι το συνέδριο. Αυτό πια έχει ξεχαστεί από όλους» καταλήγει.

Δεν καταλαβαίνω γιατί έπρεπε να υπάρχει επιλογή ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΉΣ από την στιγμή που το ΠΑΣΟΚ υπάρχει ως συνιστώσα…

Posted by Andreas Tsounis on Friday, May 6, 2022

Αυτό είναι το ψηφοδέλτιο για το νέο όνομα του κόμματος

«Κίνημα Αλλαγής» ή «ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής»; Αυτές θα είναι οι δύο επιλογές που θα έχουν τα μέλη του κινήματος που θα αποφασίσουν την Κυριακή που μας έρχεται, 8 Μαΐου, για το όνομα που θα έχει το κόμμα από ‘δω και πέρα.

Το ψηφοδέλτιο θα είναι λιτό και ξεκάθαρο με την πρώτη ονομασία περί Κινήματος Αλλαγής σκέτο, να έχει το υπάρχον σήμα, ένα ρόδο, με κόκκινο, μπλε και πράσινο χρώμα, που συμβολίζει την ελπίδα, τις αξίες και τις παρακαταθήκες της Δημοκρατικής παράταξης και σηματοδοτεί το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον της παράταξης.

Η δεύτερη ονομασία («ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής») έχει ως έμβλημα τον γνωστό πράσινο ήλιο του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος που ανατέλλει.