«Ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση αντιμετώπισαν με επιτυχία τις κρίσεις και άρα δόθηκε η εικόνα στο εξωτερικό ότι είμαστε μια ασφαλής χώρα, μια χώρα που επισκέπτονται, άρα έρχονται οι τουρίστες». Αυτό είπε μεταξύ άλλων για τον τουρισμό ο υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας.

Ο υπουργός απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπάρξουν διακοπές ρεύματος σε τουριστικούς προορισμούς τους καλοκαιρινούς μήνες για εξοικονόμηση ενέργειας.

«Δεν μπορεί να υπάρξει αυτό στα νησιά μας και σε τουριστικούς προορισμούς. Φαντάζομοι οι υπεύθυνοι έχουν προνοήσει αυτό. Η Ελλάδα για τους τρεις καλοκαιρινούς μήνες έχει υπερπολλαπλάσια ενέργεια από τις ανάγκες που ήδη έχει. Άρα καλύπτεται ακόμα πιο ισχυρά. Θέλω να ελπίζω ότι ο σχεδιασμός θα είναι αυτός που πρέπει» είπε.

«Αύξηση διαθέσιμων αεροπορικών θέσεων από πολλές εταιρείες»

«Η αύξηση διαθέσιμων αεροπορικών θέσεων σε πολλές εταιρείες και για περισσότερους προορισμούς για φέτος σε σχέση με το 2019 στέλνουν πολύ θετικά μηνύματα για την πορεία του ελληνικού τουρισμού» τόνισε στα Παραπολιτικά. «Η σκληρή δουλειά που έχει γίνει, η προσπάθεια για την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου η οποία φέτος ξεκίνησε νωρίτερα από ποτέ και η ανάδειξη νέων προορισμών σε όλη την χώρα αποτελούν στρατηγικές κινήσεις για το 2022».

Ο κ. Κικίλιας ανέφερε ως χαρακτηριστικά παραδείγματα, από την αγορά της Μεγάλης Βρετανίας τις εταρείες Jet2 και easyjet οι οποίες παρουσιάζουν μεγάλη αύξηση διαθέσιμων αεροπορικών θέσεων σε σχέση με το 2019, από την αγορά της Γερμανίας την TUI που προσδοκά να φέρει περίπου 3εκ. επισκέπτες, ενώ η Ελλάδα αποτελεί Νο1 προορισμό για τη γαλλική αγορά.

Επισήμανε τη σημασία της αγοράς των Η.Π.Α. καθώς οι απευθείας πτήσεις των αμερικάνικων αερογραμμών ξεκίνησαν νωρίτερα από ποτέ (7 Μαρτίου) και θα μεταφέρουν στην Ελλάδα περίπου 470.000 ταξιδιώτες.