Μπορεί να έπεσε η αυλαία της γαλάζιας προσυνεδριακής περιόδου χθες (18/4) από τη Νίκαια, ωστόσο ο πρωθυπουργός παραμένει εκτός Μεγάρου Μαξίμου περιοδεύοντας σήμερα (19/4) στη Σαλαμίνα και ανιχνεύοντας από κοντά τον παλμό της κοινωνίας. Στο πρωθυπουργικό επιτελείο εκτιμούν άλλωστε ότι είναι η κατάλληλη στιγμή να γίνει ξεκάθαρο στους πολίτες το παραγόμενο κυβερνητικό έργο κατά τους 33 μήνες διακυβέρνησης της ΝΔ εν μέσω αλλεπάλληλων κρίσεων και να συγκριθεί η παρούσα κυβέρνηση με την περίοδο της κυβερνητικής θητείας του Αλέξη Τσίπρα. Άλλωστε, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σχολιάζοντας το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για το «αφόρητο μείγμα τοξικότητας, χυδαιολογίας, λαϊκισμού, εντάσεων», μια εικόνα που – όπως είπε – δεν αρμόζει σε Αξιωματική Αντιπολίτευση. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται από τον πρωθυπουργό στην κοινωνική πολιτική και για αυτό επενδύουν πολλά τόσο στη δεύτερη σημαντική αύξηση του κατώτατου μισθού που θα ισχύσει από την 1η Μαΐου και θα συμπαρασύρει επί τα βελτίω όλα τα μισθολόγια, ενώ η βαρύτητα πέφτει και στην καταπολέμηση της ανεργίας.

Επίσκεψη στη Σαλαμίνα

Με το δήμαρχο αλλά και φορείς της Σαλαμίνας αναμένεται να συναντηθεί σήμερα στις 10.30 ο πρωθυπουργός για να ενημερωθεί για τα προβλήματα του νησιού αλλά και τις προτεραιότητες που τίθενται για τη βελτίωση της καθημερινότητας των κατοίκων. Βασικό θέμα η απευθείας οδική σύνδεση της Σαλαμίνας, καθώς μόνιμο άγχος των πολιτών είναι η έγκαιρη πρόσβαση σε νοσοκομείο, ενώ απαραίτητη είναι και η αναβάθμιση των σχολικών κτιριακών υποδομών. Στο επίκεντρο αναμένεται να βρεθεί και η πορεία εκτέλεσης του έργου της υποθαλάσσιας σήραγγας της Σαλαμίνας που θα αναβαθμίσει όλη τη Δυτική Αττική. Σύμφωνα με τις μελέτες η ολοκλήρωση της υποθαλάσσιας σήραγγας που θα συνδέσει το Πέραμα με τη Σαλαμίνα θα μειώσει το χρόνο διέλευσης σε μόλις 5 λεπτά, από μισή ώρα που απαιτείται σήμερα μέσω φέρυ μποτ. Πρόκειται για ένα έργο αξίας 500 εκατ. ευρώ, ενώ χρονικά τοποθετείται εντός της επόμενης 4ετίας.

Στις εγκαταστάσεις της Ρεβυθούσας

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στις εγκαταστάσεις του τερματικού σταθμού Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου στο νησί της Ρεβυθούσας συνοδευόμενος από τον υπουργό Ενέργειας, Κώστα Σκρέκα, καθώς στόχος της κυβέρνησης είναι η επέκταση της αποθηκευτικής ικανότητας του εν λόγω σταθμού με την προσθήκη μίας ακόμη πλωτής δεξαμενής στις 3 υπάρχουσες που θα λειτουργήσει ως επικουρικό μέσο αντιμετώπισης των αυξημένων αναγκών λόγω ενεργειακής κρίσης.