Πρόσθεσε το Newsbeast στις προτεινόμενες πηγές σου στη Google

Οι επιπτώσεις στην ευρωπαϊκή και την ελληνική οικονομία από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και οι πληθωριστικές πιέσεις σε ολόκληρη την Ευρώπη που πηγάζουν από την επακόλουθη αναταραχή στην αγορά ενέργειας τέθηκαν επί τάπητος κατά τη συνάντηση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη με την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD), Οντίλ Ρενό-Μπασό.

Συζητήθηκε επίσης η συνεισφορά της EBRD, μέσω των πόρων και της τεχνογνωσίας της, στην τόνωση της επιχειρηματικότητας, την αύξηση της εξωστρέφειας και τη βελτίωση του επενδυτικού περιβάλλοντος.

Εξετάστηκε, τέλος, η περαιτέρω εμβάθυνση της συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών, ειδικά όσον αφορά την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση του Ταμείου Ανάκαμψης.