Μέσα στις επόμενες δέκα ημέρες αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή η νομοθετική ρύθμιση που θα προβλέπει την άρση των κωλυμάτων που έχουν ανακύψει αναφορικά με την εξυγίανση των Ναυπηγείων Ελευσίνας. Η λύση αυτή επελέγη προκειμένου να βρεθεί το συντομότερο δυνατό λύση καθώς εάν ακολουθούνταν η δικαστική διαδικασία θα ήταν χρονοβόρα, σύμφωνα με πληροφορίες.

Θυμίζουμε ότι ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας προ ημερών στη γενική συνέλευση των εργαζομένων των ναυπηγείων ξεκαθάρισε πως «το ναυπηγείο Ελευσίνος δεν πρόκειται να κλείσει, τελεία και παύλα. Είναι απόφαση του πρωθυπουργού να προχωρήσουμε το σχέδιο της εταιρείας ONEX. Θα πείτε, έχουμε καθυστέρηση πολλούς μήνες και θα έχετε 100% δίκιο». Αναφερόμενος μάλιστα στο σχέδιο εξυγίανσης τόνισε πως η αμερικανική κυβέρνηση έχει δώσε ισχυρές δεσμεύσεις ότι θα συμμετάσχει στο εγχείρημα της ONEX, χρηματοδοτώντας το εμπορικό κομμάτι και συνεχίζει συζήτηση με το Πολεμικό Ναυτικό για τα προγράμματα των κορβετών.

Το θέμα είχε συζητηθεί και κατά την πρόσφατη επίσκεψη που είχε πραγματοποιήσει στην Ουάσιγκτον ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης.