Ξεπέρασαν τις 16.000 οι αιτήσεις για την κάλυψη περίπου 4.000 θέσεων στα Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία όπως είπε σήμερα η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Σκάι 100,3, κάνοντας λόγο για μεγάλη στήριξη της κοινωνίας στο συγκεκριμένο θεσμό.

Ανέφερε μάλιστα ότι σήμερα ολοκληρώνονται οι αιτήσεις για τις υποψηφιότητες σε αυτά τα σχoλεία, ενώ οι εξετάσεις εισαγωγής έχουν προγραμματιστεί για τις αρχές Μαΐου. Παράλληλα σημείωσε ότι από τα 60 Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία που διέθετε η χώρα πριν από λίγο καιρό, τώρα έχουν ανέλθει στα 120 και υπάρχει ένα τέτοιο σχολείο σε κάθε περιφέρεια της χώρας.

Όσον αφορά το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας που αφορά την ελληνική εκδοχή του προγράμματος ανταλλαγής φοιτητών Erasmus ανέφερε ότι σε πρώτη φάση θα έχει διάρκεια έξι μηνών. «Ένας φοιτητής που μπαίνει στην Νομική θα μπορεί για ένα εξάμηνο να παρακολουθήσει μαθήματα σε άλλο πανεπιστήμιο για να διευρύνει τους ορίζοντες του» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Τέλος, ανακοίνωσε ότι από τη νέα σχολική χρονιά εγκαθίστανται στα σχολεία διαδραστικοί πίνακες και αλλάζει η προσέγγιση μάθησης, ενώ «τρέχει» διαγωνισμός για 177.000 σετ ρομποτικής για την καλλιέργεια των δεξιοτήτων των μαθητών.