Για δραματικές επιπτώσεις από την «οικονομία του πολέμου» που ξεκινάει τώρα έκανε λόγο ο τέως Πρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Βούτσης. «Μέχρι τώρα αυτό που ζούνε τα ελληνικά νοικοκυριά δεν επηρεάζεται από την “οικονομία του πολέμου”. Αυτό που πληρώνουμε μέχρι σήμερα είναι η ολιγωρία και η μονομέρεια σε σχέση με τις κυβερνητικές επιλογές και την ακρίβεια.

Είναι απολύτως υπαρκτά τα υπερκέρδη στον τομέα της ενέργειας και το ότι δεν υπάρχει καμία δέσμευση για τη φορολόγηση και δεν έχουν ληφθεί ήδη μέτρα για τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης, για τον ΦΠΑ και για τα 800 ευρώ που θα πρέπει να ανέβει ο κατώτερος μισθός είναι μεγάλη ολιγωρία και αποτέλεσμα της μεροληπτικής νεοφιλελεύθερης πολιτικής της Κυβέρνησης Μητσοτάκη» τόνισε ο κ. Βούτσης μιλώντας στο Open. Όπως είπε, «το μέχρι τώρα είναι “ακρίβεια Μητσοτάκη”. Το από εδώ και πέρα βεβαίως θα είναι και “ακρίβεια της οικονομίας του πολέμου”».

Αναφορικά με την πανδημία, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι «χθες δυστυχώς πήραμε μία πρωτιά σε σχέση με την πανδημία που δεν πρέπει να την ξεχάσουμε. Έχουμε αυτήν τη στιγμή 2.633 θανάτους ανά εκατομμύριο πληθυσμού στη χώρα μας. Περάσαμε δυστυχώς το Βέλγιο, την Ιταλία και όλες τις χώρες, οι οποίες πριν από ένα και δύο χρόνια βρίσκονταν στην κορυφή της τραγωδίας που έζησε και ζει η Ευρώπη λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, ενώ επ’ ευκαιρία της δικαστικής υπόθεσης του Πέτρου Φιλιππίδη που σήμερα είναι στο ακροατήριο είπε πως «θέλω να τιμήσω όλες τις κυρίες που τα τελευταία χρόνια, αρχής γενομένης από την κα Μπεκατώρου και ύστερα τις άλλες κυρίες, έφεραν και στην Ελλάδα το κίνημα mee too, το οποίο είναι μία γροθιά στα συντηρητικά κατάλοιπα της κοινωνίας μας».

Δείτε τα όσα είπε ο κ. Βούτσης, εδώ: