«Οι προτάσεις της κυβέρνησης είναι βάση συζήτησης, δεν υιοθετούνται στο σύνολό τους», σημείωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στάθης Λεουτσάκος.

Όπως ανέφερε, μιλώντας σήμερα στον ΣΚΑΪ, «η λύση για την Ελλάδα δεν μπορεί να κινείται σε μνημονιακές λογικές, σε παραλλαγές μνημονιακών επιλογών. οφείλει να έχει σταθερές, αποφασιστικότητα και να κινηθεί στις προγραμματικές της δεσμεύσεις της».

«Η κυβέρνηση δεν θα φέρει τις 47 σελίδες στη Βουλή, θα φέρει πρώτα τη ρύθμιση του χρέους και αναπτυξιακό πακέτο», τόνισε ακόμη.

Ο κ. Λεουτσάκος δήλωσε επίσης ότι «θα κάνουμε διαδήλωση κατά της ιδιωτικοποίησης στο λιμάνι του Πειραιά και καλούμε και τα άλλα κόμματα».

Για τους δανειστές ανέφερε ότι «ή θα παίξουν ενωτικό ρόλο ή θα παίξουν το ρόλο οικονομικού δολοφόνου και δεν θα υπάρξει δυνατότητα κοινού τόπου. Η πρόταση της κυβέρνησης ξεκινά από προαπαιτούμενα τη διευθέτηση του χρέους και τη ρευστότητα. Αδιέξοδο να συζητάς τι θα σού δώσουν για να τα ξαναπάρουν».

«Ζείτε σε ένα παράλληλο σύμπαν… το πρώτο θέμα είναι να συμφωνήσετε μεταξύ σας… Το καινούργιο emai έχει αύξηση ΦΠΑ στα τρόφιμα, στην ενέργεια στον τουρισμό, παραμονή του ΦΠΑ, αύξηση της εισφοράς αλληλεγγύης, προώθηση ιδιωτικοποιήσεων (το ξεπούλημα)», ανέφερε στον ίδιο σταθμό ο βουλευτής της ΝΔ Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.