Εκρηκτικό ήταν και σήμερα Τρίτη (1/2) το κλίμα στην Ολομέλεια της Βουλής, με αφορμή το επεισόδιο με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Παύλο Πολάκη, και τη διακοπή της συνεδρίασης της Ολομέλειας.

Η αναφορά του κυβερνητικού εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου, προς τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Ραγκούση, «καλέσατε τους τρομοκράτες να μας τρομοκρατήσουνε», προκάλεσε την έντονη αντίδραση του τελευταίου, που έκανε λόγο για διαστρέβλωση και παραποίηση των όσων είπε και ζήτησε να την ανακαλέσει, διαφορετικά, όπως είπε, θα προσφύγει στη δικαιοσύνη.

«Καλέσατε τους τρομοκράτες να μας τρομοκρατήσουνε επικαλούμενος μια φράση που έχει ειπωθεί πριν 60 χρόνια. Σήμερα έγιναν 4 φασιστικές, τρομοκρατικές επιθέσεις εναντίον της Ελληνικής Αστυνομίας και ενός δημοσιογράφου. Η παράταξη αυτή έχει πληρώσει με βαρύ αίμα την τρομοκρατία και είναι πολύ επικίνδυνο αυτό που κάνετε. Όχι όμως, εμείς δεν θα πέσουμε στην παγίδα να φλερτάρετε με τέτοιου είδους φασιστικές πρακτικές», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Οικονόμου. Παράλληλα, κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για «σκόπιμη και μεθοδευμένη τακτική που γυρίζει τη χώρα στο παρελθόν του διχασμού».

«Είναι βασική επιλογή των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ να καταστροφολογούν, να ρίχνουν λάσπη στον ανεμιστήρα, να διχάζουν και να μεμψιμοιρούν. Εμείς προφανώς δεν θα τον παρακολουθήσουμε και δεν θα πέσουμε στην παγίδα του αλλά θα σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων. Ψύχραιμα, κυβέρνηση και ΝΔ θα μείνουμε προσηλωμένοι στη δουλειά μας που είναι να κρατάμε τους πολίτες ενωμένους και να δίνουμε λύσεις στα πραγματικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν».

«Η Ελλάδα άλλαξε, εσείς δεν μπορείτε να αλλάξετε»

«Η Ελλάδα άλλαξε, εσείς δεν μπορείτε να αλλάξετε. Η σημερινή Ελλάδα, με τη σημερινή κυβέρνηση, προσελκύει νέες μεγάλες επενδύσεις, δημιουργεί συνθήκες ασφάλειας στους πολίτες, δουλεύει για να δημιουργηθούν περισσότερες θέσεις εργασίας. Αυτή η Ελλάδα και αυτή η κυβέρνηση έδωσε τη δυνατότητα οι δικαστές να επιλέγονται από την επετηρίδα και να αποδίδεται δικαιοσύνη», επεσήμανε ο κ. Οικονόμο και κατέληξε: «Αυτή την Ελλάδα οικοδομούμε εμείς. Εσείς, το μόνο που ξέρετε να κάνετε είναι να διχάζετε, να λασπολογείτε, να τρομοκρατείτε και να κουτσομπολεύετε. Εμείς δεν θα σας παρακολουθήσουμε. Θα μείνουμε σε αυτό που κάνουμε για μια πατρίδα καλύτερη».

«Παραποιήσατε και διαστρεβλώσατε τα όσα είπα. Αν δεν ανακαλέσετε, θα προσφύγω στην δικαιοσύνη. Εμείς είμαστε εναντίον κάθε μορφής τρομοκρατίας και εναντίον των τρομοκρατών τους οποίους καταδικάζουμε απόλυτα. Άρα δεν μπορεί να τα λέτε αυτά», ήταν η αντίδραση του κ. Ραγκούση.