Δήλωση συμπαράστασης στην κινητοποίηση των εργαζομένων του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής εξέδωσε η ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κωνσταντίνα Κούνεβα, σημειώνοντας, μεταξύ άλλων: «Συμπαραστέκομαι στο δίκαιο αγώνα σας. Ξέρω ότι υπερασπίζεστε τα αυτονόητα».

Όπως σημειώνει η ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, «δεν είναι δυνατό στο μεγαλύτερο ψυχιατρικό νοσοκομείο της χώρας να αναλογούν μόλις 2 εργαζόμενοι σε 40 ασθενείς, και μάλιστα απλήρωτοι για τις εφημερίες και τις υπερωρίες τους. Κι είναι διπλά τραγικό να θυμόμαστε την άθλια κατάσταση που επικρατεί στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής από περιστατικά σαν αυτό της δολοφονίας ασθενή από άλλον ασθενή, που σόκαρε όλους μας πριν μερικές μέρες».

Συμπληρώνει ότι το ΨΝΑ όπως και όλα τα νοσοκομεία της χώρας, πάσχει από έλλειψη χρημάτων και προσωπικού. Αλλά, όπως φαίνεται, πάσχει και από αναλγησία. Από την αναλγησία μιας διοίκησης που η μόνη της έγνοια είναι να υλοποιήσει τη δέσμευση για κλείσιμο του νοσοκομείου μέχρι το τέλος του χρόνου».

«Και πού θα πάνε οι ασθενείς; Θα τους πετάξουμε στον Καιάδα; Τι θα κάνουν οι οικογένειές τους;», αναφέρει η κ. Κούνεβα και καταγγέλλει ότι το πρόγραμμα «Ψυχαργώς» είναι ένα τεράστιο σκάνδαλο με θύματα ασθενείς, ασφαλισμένους και νοσηλευτικό προσωπικό και αυτό διότι «τεράστια ποσά δαπανήθηκαν χωρίς να φτάσουν στον προορισμό τους» και από τις 600 και πλέον δομές που προέβλεπε αυτή η μεταρρύθμιση, σήμερα υπάρχουν μόνο 180!

«Είναι φανερό ότι η δέσμευση για κλείσιμο των τριών μεγάλων ψυχιατρικών νοσοκομείων που είχε αναλάβει η προηγούμενη κυβέρνηση έναντι της Κομισιόν δεν μπορεί και δεν πρέπει να υλοποιηθεί. Και χαίρομαι που με την κινητοποίησή σας θα δώσετε την ευκαιρία στην κυβέρνηση να ασχοληθεί σοβαρά και γρήγορα με το ζήτημα αυτό», απευθύνεται στους εργαζόμενους η κ. Κούνεβα.