Αποζημιώσεις για τα νοικοκυριά που έμειναν ώρες ολόκληρες ή και ημέρες χωρίς ρεύμα λόγω της κακοκαιρίας Ελπίδα αναμένεται να ανακοινωθούν σύμφωνα με όσα είπε απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Ο κ. Οικονόμου σημείωσε: «Θα υπάρξουν ανακοινώσεις από την αρμόδια εταιρεία για τον σχεδιασμό μηχανισμών που θα παρεμβαίνουν και αυτόματα θα αποζημιώνουν σε τέτοιου είδους περιπτώσεις. Ό,τι συγκεκριμένο υπάρξει θα ανακοινωθεί από την εταιρεία και το αρμόδιο υπουργείο».

Όσον αφορά στο τι θα γίνει με τα νοικοκυριά που έχουν μείνει ακόμα χωρίς ρεύμα ο κ. Οικονόμου είπε ότι σύμφωνα με τις εκτιμήσεις από τον ΔΕΔΔΗΕ υπήρξαν 200.000 σπίτια χωρίς ρεύμα και γίνονται τεράστιες προσπάθειες να αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση παντού.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προανήγγειλε επίσης χαλάρωση των μέτρων για τον κορονοϊό στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. Όπως είπε απαντώντας σε σχετική ερώτηση, «θα συνεδριάσει η επιτροπή και θα λάβουμε τις αποφάσεις μας βλέποντας και τις άλλες χώρες που προχωρούν σε χαλάρωση περιορισμών. Σε κάθε περίπτωση θα περιμένουμε τις εισηγήσεις των ειδικών».