«Δεν υπάρχουν στρατόπεδα στην ΝΔ ούτε συνιστώσες ούτε τάσεις όπως έχουμε δει σε άλλα κόμματα», τόνισε η Όλγα Κεφαλογιάννη, επισημαίνοντας ότι «αυτό που ξέρει ο ελληνικός λαός εδώ και 40 χρόνια παραμένει το βασικό για την παράταξή μας: Η Ελλάδα είναι μέλος της ευρωπαϊκής οικογένειας και εμείς ως παράταξη είμαστε εδώ για να διασφαλίσουμε ότι η Ελλάδα θα παραμείνει μέσα στους κόλπους της Ευρώπης».

Μιλώντας στα «Παραπολιτικά 90,1», η κ. Κεφαλογιάννη επισήμανε: «Η ΝΔ αν και εφόσον υπάρξει μια συμφωνία θα πάρει αυτή την συμφωνία θα την αποδομήσει κομματάκι-κομματάκι, θα ασκήσει σφοδρή κριτική γιατί αυτή είναι και η αποστολή μας όμως τη στιγμή της συζήτησης θα σταθμίσουμε το γενικό συμφέρον της χώρας και το μείζον είναι η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας την οποία δεν μπορούμε να διακινδυνεύσουμε.»

«Σε αυτό το ασταθές διεθνώς περιβάλλον νομίζω ότι δεν μπορούμε να σκεφτούμε την Ελλάδα εκτός ΕΕ», συμπλήρωσε.

Η κ. Κεφαλογιάνη είπε ακόμα: «Ζούμε μια μεγάλη κρίση και το Σύνταγμα μας δίνει πολλές δυνατότητες αρκεί να υπάρχει διάθεση οι πολιτικές δυνάμεις να συνεννοηθούν προκειμένου να προασπίσουν το εθνικό συμφέρον».

Σε ερώτηση αν είναι υπέρ όσων λένε ότι θα μπορούσε να σχηματιστεί ένα οικουμενικό σχήμα προκειμένου η χώρα να εξέλθει της δύσκολης θέσης στην οποία έχει περιέλθει η πρώην υπουργός σημείωσε, μεταξύ άλλων: «Πιστεύω ότι ναι, μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να αποκλειστεί. Περιμένουμε βέβαια η σημερινή κυβέρνηση να ανταποκριθεί στην μεγάλη ευθύνη που ανέλαβε. Όλοι ευχόμαστε, ελπίζουμε και πιστεύουμε ότι η κυβέρνηση θα καταφέρει να δώσει μια λύση στο αδιέξοδο στο οποίο βρισκόμαστε».