Η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, ακύρωσε δωρεά από το ίδρυμα International Foundation for Greece που αφορούσε το Αρχαιολογικό Μουσείο στη Δήλο, έπειτα από τις εξελίξεις με την υπόθεση του βιασμού της 24χρονης στη Θεσσαλονίκη.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Σία Αναγνωστοπούλου, μέσω ανακοίνωσή της ζήτησε από την Λίνα Μενδώνη να ακυρώσει τη συγκεκριμένη δωρεά καθώς όπως σημειώνει: «Σύμφωνα με την καταγγελία της 24χρονης για την υπόθεση ομαδικού βιασμού της στη Θεσσαλονίκη, ένας από τους φερόμενους ως δράστες, τον οποίο και κατονόμασε (συνελήφθη και αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους), είναι μέλος του ΔΣ του κοινωφελούς Ιδρύματος “International Foundation For Greece”».

Σε απάντησή της η Λίνα Μενδώνη μέσω του υπουργείου Πολιτισμού ξεκαθάρισε πως η εν λόγω δωρεά έχει ήδη ανακληθεί και αναμένεται η δημοσίευση της ανακλητικής πράξης στο ΦΕΚ.

Χαρακτηριστικά το υπουργείο Πολιτισμού αναφέρει: Σε απάντηση ανακοίνωσης του ΣΥΡΙΖΑ, το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού ενημερώνει ότι “η απόφαση 626312 Έγκριση εκπόνησης στρατηγικού σχεδίου Ολοκληρωμένης Διαχείρισης του Αρχαιολογικού Χώρου Δήλου και Μελέτης για την ανέγερση του Νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Δήλου, με δαπάνη του Κοινωφελούς Ιδρύματος International Foundation for Greece, προς τον σκοπό δωρεάς της προς το Ελληνικό Δημόσιο (ΦΕΚ Β 6387/31.12.2021) έχει ήδη ανακληθεί. Αναμένεται η δημοσίευση της ανακλητικής πράξης στο ΦΕΚ».