Σε κατάσταση σοκ βρίσκεται η 24χρονη κοπέλα που κατήγγειλε ότι έπεσε θύμα ομαδικού βιασμού σε σουίτα ξενοδοχείου την Πρωτοχρονιά στη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με όσα είπε στο Mega ο εργοδότης της, Χρήστος Καραθανάσης, το νεαρό κορίτσι φοβάται και δέχεται απειλές.

«Φιλοξενείται αυτήν την στιγμή από κάποια άτομα γιατί αντιλαμβάνεστε ότι φοβάται, είναι ένα κύκλωμα της νύχτας, είναι ένα κύκλωμα που έχει μπλέξει, οι απειλές είναι πάρα πολλές και φυλάγεται. Το να προστατέψει τον εαυτό της έχει κάθε δικαίωμα να το κάνει. Δεν είναι μόνη της, καθημερινά γίνεται μία συσπείρωση δίπλα της, δεν είναι μόνη της» λέει χαρακτηριστικά ο κ. Καραθανάσης.

Ο εργοδότης της κάνει λόγο για μία έμπιστη και σοβαρή κοπέλα που έχει ένα κρίσιμο πόστο στην επιχείρησή του. «Ήταν ένα έμπιστο άτομο της εταιρίας, έχει μία θέση, δηλαδή είχε μία θέση και έχει μία θέση στην εταιρία, η οποία είναι πάρα πολύ έμπιστη, το να πηγαίνει στις τράπεζες επιταγές, να βλέπει υπηρεσίες και να πηγαίνει χαρτιά, έγγραφα».

Το προσωπικό δράμα της 24χρονης: Οι τρεις θάνατοι σε δύο χρόνια και τα σπαρακτικά μηνύματά της

Μια τραγωδία είχε βιώσει τα τελευταία δύο χρόνια η 24χρονη, η οποία κατήγγειλε τον βιασμό της την παραμονή της Πρωτοχρονιάς μετά από πάρτι σε ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης. Το τελευταίο χρονικό διάστημα, η νεαρή κοπέλα έχει βιώσει τρεις θανάτους κοντινών της προσώπων.

Στις αρχές του 2020 έχασε τον πατέρα της, τον «μπαμπάκα» της, όπως τον αποκαλούσε. Έναν χρόνο μετά πέθανε ο αρραβωνιαστικός της. «Ζωή μου όλη πάλεψες πολύ σκληρά, είσαι ήρωας, είσαι τα πάντα για μένα, δε θα σε ξεχάσω ποτέ, καλό παράδεισο ψυχή μου σε λατρεύω» τον αποχαιρετούσε η ίδια με μια κοινή τους φωτογραφία, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εκπομπής TLIve.

Δύο μήνες αργότερα, τον Μάιο του 2021, η 24χρονη θα έχανε και τη μητέρα της. Στο αποχαιρετιστήριο μήνυμά της έγραφε: «40 ημέρες χωρίς το χαμόγελό σου μανούλα μου, μα σε νιώθω παντού. Καλή ανάπαυση σ’ αγαπώ πάρα πολύ και μου λείπεις».

Παρέμβαση εισαγγελέα του Αρείου Πάγου – Τι μπορεί να αλλάξει στην κατηγορία

Την παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Βασίλη Πλιώτα προκάλεσε η καταγγελία της 24χρονης αλλά και οι αναφορές για «κύκλωμα μαστροπείας» που έχουν μπει στο «μικροσκόπιο» της δικαιοσύνης.

Ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός απευθυνόμενος στον αρμόδιο εισαγγελέα εφετών Θεσσαλονίκης ζητεί, λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης, να εποπτεύει της έρευνας που είναι σε εξέλιξη και να τον ενημερώσει σχετικά για τις ενέργειες του.

Ο κ. Πλιώτας υπενθυμίζει στον συνάδελφο του τις δυνατότητες που έχει σύμφωνα με τον νόμο και ζητεί να γίνει «σε βάθος έρευνα, όπως άλλωστε η ιδιαιτερότητα, η βαρύτητα και η σοβαρότητα της ποινικής απαξίας των αναφερομένων-καταγγελλόμενων επιτάσσει».

Στο πλαίσιο της διερεύνησης της υπόθεσης, θα πρέπει να εξεταστούν με προσοχή όλες οι πτυχές της υπόθεσης για το βιασμό της 24χρονης, με την ποινική ενδεχομένως αναβάθμιση της κατηγορίας, με βάση την οποία μπορούν να οδηγηθούν στη φυλακή οι δράστες του ομαδικού βιασμού που η νεαρή κοπέλα καταγγέλλει.

Στο έγγραφό του ο κ. Πλιώτας παραθέτει σειρά δημοσιευμάτων του ηλεκτρονικού Τύπου για το θέμα και σημειώνει: «Παρακαλούμε για την εξάντληση των όποιων από το άρθρο 32 ΚΠΔ εξουσιών σας που πηγάζουν από την ανώτατη εποπτεία στην ανάκριση και στα πλαίσια της λειτουργικής σας αρμοδιότητας, ώστε να προσδοθεί το αναγκαίο κύρος σε σχέση με τις διενεργούμενες προανακριτικές και ανακριτικές πράξεις και για με πληρότητα και σε βάθος έρευνα, όπως άλλωστε η ιδιαιτερότητα, η βαρύτητα και η σοβαρότητα της ποινικής απαξίας των αναφερομένων-καταγγελλόμενων επιτάσσει».