Βάπτισμα του πυρός με ανοιχτό το ενδεχόμενο διευρυμένων συνεργασιών χαρακτηρίζεται η συνεργασία της Νέας Δημοκρατίας με το Ποτάμι και το ΠΑΣΟΚ στη σημερινή εκδήλωση «Όχι Μπαλτά στην Παιδεία».

Η πρωτοβουλία για την εκδήλωση έχει αναληφθεί από ακαδημαϊκούς και εκπαιδευτικούς ενάντια στις αλλαγές που προωθούνται στην Παιδεία με το σχετικό πολυνομοσχέδιο και αποτελεί το πρώτο σημείο ελάχιστης συνεννόησης μεταξύ των δύο πολιτικών κομμάτων.

Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στο Κλειστό Γυμναστήριο «Σπύρος Λούης» στο Μαρούσι και σε αυτή θα μετέχουν
ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, όσο και ο βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ και πρώην Πρύτανης, Θόδωρος Φορτσάκης και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Από τη Χαριλάου Τρικούπη σε ανακοίνωση αναφέρεται ότι «οι ισοπεδωτικές παρεμβάσεις της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης δεν έχουν σταματημό. Στην εκθεμελίωση της Παιδείας που επιδιώκουν θα μας βρουν απέναντι. Θα μας βρουν απέναντι μαζί με το κοινωνικό μέτωπο που συγκροτείται.
Στο ΠΑΣΟΚ στηρίζουμε ολόθερμα την Πρωτοβουλία «ΠΑΙΔΕΙΑ 2015» και θα είμαστε όλοι σήμερα το απόγευμα στην πρώτη εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο κλειστό γυμναστήριο Αμαρουσίου «Σπύρος Λούης», στις 19:00».