«Η Νέα Δημοκρατία χρειάζεται πολύ μεγάλες αλλαγές. Δεν μπορεί να ανταποκριθεί στα σημερινά δεδομένα έτσι όπως είναι… Ο ΣΥΡΙΖΑ, όσο μόνος του και να παίζει, θα χάνει, αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση και αν δεν αναλάβει την ευθύνη να ξεκαθαρίσει προς κάθε κατεύθυνση ότι το συμφέρον της χώρας είναι πάνω από το συμφέρον του κόμματος», τόνισε τη Δευτέρα η πρώην επικεφαλής των ευρωβουλευτών της ΝΔ, Μαριέττα Γιαννάκου, σε δηλώσεις της στον Αθήνα 984.

Αναφερόμενη στις διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης με τους εταίρους, η κ. Γιαννάκου σημείωσε πως «η Ευρώπη με την Ελλάδα είναι πλέον σκληρότερη από ποτέ. Αυτό συμβαίνει πρώτον, γιατί έχουμε απασχολήσει την διεθνή κοινότητα καθ’ υπερβολήν επί μία πενταετία και δεύτερον, γιατί το τελευταίο διάστημα έγιναν σοβαρά λάθη. Είχα πει ήδη μετά την 25η Ιανουαρίου ότι αυτό το πρόγραμμα – γέφυρα που ζήτησε η κυβέρνηση, η θεωρία ότι δεν πρέπει να οικοδομήσουμε επί όσων έχουν γίνει μέχρι σήμερα και ότι θα γινόταν μία συμφωνία και τον Ιούνιο μία άλλη συμφωνία κ.λπ., ενώ έχουμε ήδη περάσει σχεδόν έξι μήνες που η αγορά είναι “πεθαμένη”, αντιλαμβάνεστε ότι αυτά τα καταλαβαίνει και ο πρωτοετής φοιτητής των οικονομικών επιστημών».

Η ίδια συμπλήρωσε: «Από μία πλευρά το ότι έγινε η επαναπρόσληψη των καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών σύμβολο της προεκλογικής μάχης του ΣΥΡΙΖΑ, είναι γεγονός και γι’ αυτούς έχει την ηθική του αξία. Ίσως και να έχει και γενικότερη ηθική αξία, υπό την έννοια ότι έγινε πολύ μεγάλη ζημιά στην προηγούμενη κυβέρνηση για ένα θέμα που δεν ήταν τόσο σπουδαίο για τα οικονομικά της χώρας. Η παραβολή αυτού του γεγονότος σε σχέση με την γενικότερη στάση της κυβέρνησης, το γενικότερο προγραμματισμό και την οικονομική ασφυξία στην οποία βρίσκεται η χώρα αυτή τη στιγμή είναι ανεδαφική. Συμπαθή είναι αυτά που είπε η αναπληρωτής υπουργός (σ.σ. η κα Βαλαβάνη), αλλά τι σχέση έχουν αυτά με την τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκεται αυτή τη στιγμή η χώρα;».

Σε ερώτηση αν περιμένει συμφωνία μέχρι το τέλος Ιουνίου, η κ. Γιαννάκου απάντησε: «Περιμένω και εύχομαι συμφωνία. Όλα τα υπόλοιπα που ακούγονται περί εκλογών, δημοψηφίσματος είναι παιχνιδάκια για να παίζουμε».