Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Νταβίντ Σασόλι, πέθανε μερικές ημέρες μετά την εισαγωγή του νοσοκομείο την 26η Δεκεμβρίου εξαιτίας δυσλειτουργίας του ανοσοποιητικού του συστήματος, ανακοίνωσε σήμερα εκπρόσωπός του. Ο Σασόλι ήταν πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου από το 2019.

Ο 65χρονος Ιταλός πολιτικός, ήταν σοβαρά άρρωστος και νοσηλευόταν σε κλινική του Αβιάνο στη Βόρεια Ιταλία. «Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Νταβίντ Σασόλι, άφησε την τελευταία του πνοή στις 02:15 της 11ης Ιανουαρίου στο νοσοκομείο του Αβιάνο της Ιταλίας όπου και νοσηλευόταν», ανέφερε ο εκπρόσωπός του Ρομπέρτο Κουΐλο μέσω του Twitter.

«Για την ημερομηνία και τον τόπο της κηδείας του θα υπάρξει ενημέρωση τις επόμενες ώρες», πρόσθεσε.

Χθες (10/1), το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αποκάλυψε την εισαγωγή του σε νοσοκομείο της Ιταλίας την 26η Δεκεμβρίου. Τον Σεπτέμβριο του 2021, είχε νοσήσει με βαριά πνευμονία.

Γεννημένος στις 30 Μαΐου του 1956, ο Σασόλι είχε μια μακρά καριέρα ως δημοσιογράφος σε διάφορες ιταλικές εφημερίδες και τηλεοπτικά δίκτυα. Ο Ιταλός σοσιαλδημοκράτης πολιτικός εξελέγη Ευρωβουλευτής για πρώτη φορά το 2009.