Στην Ελλάδα αναμένεται να αφιχθεί τις επόμενες ημέρες η υποψήφια πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας Βαλερί Πακρές. Ειδικότερα, το 54χρονο μέλος της γαλλικής εθνοσυνέλευσης και επικεφαλής της δεξιάς, αναμένεται στα τέλη της επόμενης εβδομάδας να βρεθεί στη νησί της Σάμου καθώς επιθυμεί σύμφωνα με πληροφορίες να επισκεφθεί το κλειστό Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης προσφύγων και μεταναστών στη Ζερβού.

Εκεί, αναμένεται να ενημερωθεί για το μέγεθος των μεταναστευτικών και προσφυγικών ροών που καταγράφονται στην περιοχή, για τα μέτρα διαχείρισής τους τόσο από πλευράς Ευρωπαϊκής Ένωσης όσο και των ελληνικών δυνάμεων αλλά και για την εν γένει φύλαξη των συνόρων μας που συμπίπτουν με αυτά της Ε.Ε.

Θυμίζουμε ότι η κ. Πακρές έχει συνδέσει το μεταναστευτικό με την ισλαμική τρομοκρατία και την αύξηση της εγκληματικότητας στη γηραιά ήπειρο και στρέφεται κατά του νυν Γάλλου προέδρου Μανουέλ Μακρόν επειδή όπως υποστηρίζει δεν κρατάει σκληρή στάση έναντι όσων έρχονται παράτυπα από την Ασία και την Αφρική στην Ευρώπη.