«Το πρωί έκανα ”το έγκλημα” να φτύσω τον κόρφο μου και να κτυπήσω ξύλο σε μία αποστροφή του λόγου μου» υπογραμμίζει σε tweet του ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης υπογραμμίζοντας πως έσπευσαν να τον κατακρίνουν.

«Η συνήθεια αυτή όμως στην Ελλάδα μας έρχεται από πολύ παλιά: “ὡς μή βασκανθῶ τρίς εἰς ἐμὸν ἔπτυσα κὸλπον”, από τα Ειδύλλια του Θεοκρίτου» πρόσθεσε στη δημοσίευσή του στο Twitter o Άδωνις Γεωργιάδης.

Κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης το πρωί της Δευτέρας (3/1) ο υπουργός Ανάπτυξης χαρακτήρισε «απαράδεκτη» την εικόνα των Πακιστανών στο Σύνταγμα την Πρωτοχρονιά και λίγες ώρες αργότερα ο Πολιτιστικός Σύνδεσμος Ελλάδας- Πακιστάν απέστειλε επιστολή προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκο.

«Οι εικόνες αυτές είναι εντελώς απαράδεκτες. Μόλις τις είδα, επικοινώνησα με την Αστυνομία και μου είπαν ότι αυτό κράτησε περίπου μισή ώρα» είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης αναφερόμενος στην εικόνα με τους εκατοντάδες αλλοδαπούς που συνωστίζονταν στο Σύνταγμα στην αλλαγή του χρόνου, πολλοί εξ αυτών χωρίς καν να φορούν προστατευτική μάσκα.

«Οι αστυνομικοί μου είπαν ότι τους έγινε ενημέρωση πως δεν θα υπάρχει κάποια εκδήλωση, λόγω των μέτρων για την πανδημία και μέσα σε μισή ώρα είχαν φύγει οι συγκεντρωμένοι από την Πλατεία Συντάγματος» σημείωσε.

«Η εν λόγω εικόνα είναι απαράδεκτη ως προς την πανδημία» πρόσθεσε.

«Κάθε χρόνο συμβαίνει αλλοδαποί να βρίσκονται στην Πλατεία Συντάγματος για την αλλαγή του χρόνου. Από το 2.000 είδα πλάνα στο Youtube, καθώς οι Έλληνες είναι στα σπίτια για την αλλαγή του χρόνου», συμπλήρωσε ο υπουργός Ανάπτυξης.

Να ακυρωθούν τα πρόστιμα ζητά ο Πολιτιστικός Σύνδεσμος Ελλάδας- Πακιστάν

Ο Πολιτιστικός Σύνδεσμος Ελλάδας- Πακιστάν ζητά μέσω ανακοίνωσής του να ακυρωθούν τα πρόστιμα που επιδόθηκαν σε όσους συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Συντάγματος και δεν φορούσαν μάσκες.

«Ως Πολιτιστικός Σύνδεσμος Ελλάδας- Πακιστάν θέλουμε να σας γνωρίσουμε ότι η συγκέντρωση Πακιστανών υπηκόων την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς στο Σύνταγμα ήταν αυθόρμητη και όχι οργανωμένη.

Δεν ήταν σε γνώση μας ότι οι εκδηλώσεις του Δήμου Αθηναίων δεν θα πραγματοποιηθούν στην πλατεία Συντάγματος όπως κάθε χρόνο.

Τα μέλη μας μόλις ενημερώθηκαν από τις Αστυνομικές αρχές αποχώρησαν αμέσως ειρηνικά.

Θα θέλαμε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη να δείξει επιείκεια στα πρόστιμα που επιβλήθηκαν, για ακύρωσή τους.

Ως Πολιτιστικός Σύνδεσμος Ελλάδα- Πακιστάν θέλουμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι ενεργούμε σύμφωνα με τους νόμους και τις αρχές του Ελληνικού Κράτους.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων. Να είστε καλά.

Με εκτίμηση

SYED MOHAMMAD JAMIL

Πρόεδρος Πολιτιστικού Συλλόγου Ελλάδας- Πακιστάν».

«Δεν θα ακυρώσουμε κανένα πρόστιμο» απαντά ο Τάκης Θεοδωρικάκος

«Δεν πρόκειται να ακυρώσουμε κανένα πρόστιμο που επέβαλε η ΕΛ.ΑΣ στα μέλη της πακιστανικής κοινότητας την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στο Σύνταγμα γιατί δεν φορούσαν μάσκα. Οι νόμοι είναι νόμοι και ισχύουν για όλους ακόμη και αν η παρουσία των ανθρώπων αυτών ήταν πράγματι αυθόρμητη» έγραψε στο Twitter o υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος.