Έμμεση απάντηση στον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη πως «οι άνθρωποι που με βλέπουν στο σούπερ μάρκετ με χαιρετάνε και βάζουν selfie» έδωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Τρύφων Αλεξιάδης, δηλώνοντας ότι τα όσα ειπώθηκαν είναι αστειότητες και περιέγραψε την κατάσταση που συναντά στα σούπερ μάρκετ της Β΄ Πειραιά με «τον κόσμο, όπως λέει μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Alert, να είναι στα κάγκελα με τις τιμές που βλέπουν στο ράφι. Οι τιμές έχουν εκτιναχθεί και οι υπουργοί παίζουν με την αγωνία του κόσμου. Το θέμα των ανατιμήσεων εκτός από τα προβλήματα που προκαλεί στους πολίτες, είναι βόμβα στα θεμέλια της οικονομίας, βόμβα στα θεμέλια ειδικά των μικρομεσαίων και των παραγωγικών επιχειρήσεων της χώρας, διότι πλήττεται η ανταγωνιστικότητα των ελληνικών επιχειρήσεων σε σχέση με επιχειρήσεις άλλων χωρών. Απέναντι στο ισχυρό αυτό πλήγμα, που έρχεται σε συνδυασμό με όλα τα άλλα των προηγούμενων χρόνων, η κυβέρνηση οφείλει να προχωρήσει άμεσα σε μέτρα ενίσχυσης, σαν και αυτά που έχουμε προτείνει, να μειώσει δηλαδή τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης στο καύσιμο κίνησης και στο καύσιμο θέρμανσης το οποίο θα ανακουφίσει και τους πολίτες και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις».

Παράλληλα χαρακτήρισε «παροιμιώδη» την αδυναμία της κυβέρνησης «να διαχειριστεί στοιχειωδώς την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα, έλλειψη σοβαρότητας και ασυνεννοησία μεταξύ των μελών της που σπέρνουν τη σύγχυση με αλλοπρόσαλλες δηλώσεις πότε για τις μάσκες, πότε περί πανδημίας ανεμβολίαστων, την ώρα που μεγάλος αριθμός συμπολιτών μας ζει δύσκολα και μέσα στην αγωνία για το αύριο».

Εξέφρασε ωστόσο την εμπιστοσύνη του στις υποδείξεις των ειδικών επιστημόνων, αντίθετα με την κυβέρνηση που όπως είπε «δείχνει να έχει πάρει πτυχίο ιατρικής, να μην ακούει τους επιστήμονες και να αποφασίζει μόνη της για την πανδημία. Έχουν καταλάβει ότι έχουμε ξεπεράσει τους 20.000 νεκρούς και ότι βαδίζουμε σε αχαρτογράφητα νερά;».

«Δεν επιτρέπονται τα πολιτικά παιχνίδια»

Ο Τρύφων Αλεξιάδης τόνισε πως η άποψη των ειδικών επιστημόνων πρέπει να είναι η κυρίαρχη και οι εντολές τους πρέπει να ακολουθηθούν. Εν μέσω πανδημίας «δεν επιτρέπεται οι επιστήμονες να εισηγούνται και οι πολιτικοί να αποφασίζουν. Δεν επιτρέπονται τα πολιτικά παιχνίδια. Αν οι γιατροί εισηγηθούν ότι πρέπει να κάνουμε την Α ή τη Β ενέργεια, ποιο είναι το πολιτικό κριτήριο και ποιος θα αναλάβει την εγκληματική πολιτική ευθύνη, έστω και για ένα θάνατο; Αν οι γιατροί δηλαδή έχουν εισηγηθεί κάτι και κάποιος πολιτικός αποφασίσει κάτι άλλο, υπάρχει εγκληματική πολιτική ευθύνη γι’ αυτό που έχει γίνει; Ναι ή όχι ;».

Πρόσθεσε δε, ότι «η έλλειψη σοβαρότητας που διακρίνει την κυβέρνηση της ΝΔ, αποτυπώνεται στον προϋπολογισμό που ψήφισαν με πανηγυρισμούς πριν λίγες μέρες, καθώς «περιλαμβάνει την προϋπόθεση ότι ο προϋπολογισμός θα ισχύσει με δεδομένο ότι η πανδημία θα τερματιστεί από τις αρχές του 2022. Καταλαβαίνετε σε ποιων τα χέρια βρίσκεται η Οικονομία μας; Μιλάμε για έναν προϋπολογισμό που έχει σχέση με την Υγεία, με την Παιδεία, με τη λειτουργία του Δημοσίου, με τη λειτουργία όλων των απαραίτητων δομών για τη λειτουργία του κράτους».

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.