Σύσκεψη με τους κοινωνικούς φορείς, παρουσία των υπουργών Εργασίας και Οικονομικών, συγκάλεσε αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου ο πρωθυπουργός, στο γραφείο του στη Βουλή.
Νωρίτερα, ο Γιώργος Παπανδρέου, στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, ανέφερε πως ο δρόμος για την έξοδο της χώρας από την κρίση εξακολουθεί να είναι μακρύς και δύσκολος, αλλά τόνισε ότι τα πρώτα αποτελέσματα έχουν ήδη φανεί. Ζήτησε, μάλιστα, από τους υπουργούς του να τηρήσουν απόλυτα τα χρονοδιαγράμματα που έχουν τεθεί, ώστε να πιάσουν τόπο, όπως είπε, οι θυσίες του λαού.
Ο πρωθυπουργός απάντησε και στις αιτιάσεις ότι το ΠΑΣΟΚ έχει πάρει αποστάσεις από το πρόγραμμά του, λέγοντας πως οι στόχοι που είχε θέσει η κυβέρνηση προεκλογικά ισχύουν στο ακέραιο, αλλά ορισμένα ζητήματα, όπως τα μισθολογικά, αναβάλλονται προσωρινά λόγω της κρίσης.
Στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου συζητήθηκαν εκτενώς ζητήματα που αφορούν την Υγεία και την Παιδεία. Η υπουργός Υγείας, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου παρουσίασε το πλάνο για την αναδιοργάνωση του ΕΣΥ και την εξοικονόμηση πόρων στα δημόσια νοσοκομεία, ενώ η υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου παρουσίασε το σχέδιο της διά βίου μάθησης.