Δεν πρόκειται να παραδώσει την έδρα στον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία ο βουλευτής του Β2’ Δυτικού Τομέα Αθηνών ο κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής σύμφωνα με πληροφορίες του Νewsbeast, με αποτέλεσμα οι ανεξάρτητοι βουλευτές της παρούσας Βουλής να είναι πλέον τρεις καθώς θυμίζουμε ότι έχουν ανεξαρτητοποιηθεί επίσης ο προερχόμενος από τη Νέα Δημοκρατία Κωνσταντίνος Μπογδάνος και η προερχόμενη από το ΜέΡΑ25, Κωνσταντίνα Αδάμου.

Στην Κουμουνδούρου είναι ενοχλημένοι και με τη στάση αυτή του κ. Κουρουμπλή καθώς η Κοινοβουλευτική Ομάδα της αξιωματικής αντιπολίτευσης διαθέτει πλέον 85 βουλευτές, κάτι που σχολιάστηκε και κατά τη διάρκεια του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία που συνεδρίασε μαζί με το Προεδρείο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας όπως γίνεται παραδοσιακά πριν από κάθε ψήφιση του Προϋπολογισμού.

Ο κ. Τσίπρας με τη στάση που κράτησε φρόντισε να στείλει το μήνυμα ότι δεν πρόκειται να γίνουν ανεκτές τέτοιου είδους συμπεριφορές, ιδίως μάλιστα όταν μόλις στις αρχές της εβδομάδας είχε καλέσει τους βουλευτές να μην δώσουν λαβές στην κυβέρνηση να εργαλειοποιήσει τυχόν αστοχίες και παραφωνίες.