Διευκρινήσεις για τη συνάντησή της με τον Δημήτρη Κουφοντίνα στις φυλακές Δομοκού και τις δηλώσεις της για τον δολοφονημένο Νίκο Τεμπονέρα, που είχαν προκαλέσει έντονες αντιδράσεις, έδωσε από το βήμα της Βουλής η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Βάσω Λέβα.

Με αφορμή τη συζήτηση του νομοσχέδιου για την κατάργηση των φυλακών Τύπου Γ’, η κ. Λεβά σημείωσε: «Πήγα στις φυλακές Δομοκού, στη Λαμία, όπου παρεμπιπτόντως νοσηλεύεται ο κ. Κουφοντίνας και γινόταν απεργία πείνας. Έχω πάει πολλές φορές. Δεν ήταν η πρώτη φορά, γιατί στη Λαμία υπάρχει κίνημα για τα ανθρώπινα δικαιώματα» ανέφερε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε: «Και με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου επισκεφθήκαμε πριν τέσσερις μήνες τις φυλακές Κορυδαλλού, είδαμε αστυνομικούς, σωφρονιστικούς υπαλλήλους, κρατούμενους και δεν ρωτήσαμε τι είναι αυτοί οι άνθρωποι».

Σχετικά με τις δηλώσεις που είχε κάνει για τον Νίκο Τεμπονέρα, διευκρίνισε πως «δεν διαχωρίζουμε τα θύματα σε δικά μας και ξένα. Όταν είπα “ο πατέρας του δικού μας Τεμπονέρα” δεν εννοούσα ότι ήταν δικός μας. Εννοούσα τον γιο του, Διονύση Τεμπονέρα, που είναι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ».

«Ο ανθρωπισμός δεν αξιολογείται μονομερώς. Αντί να ψάχνουμε να βρούμε τρομοκράτες ανάμεσα σε βουλευτές και υπουργούς, θα ήταν καλύτερο να ψάχνουμε τον τρόμο που ενδημεί σε έναν ακροδεξιό λόγο, που διχάζει και δεν εξυπηρετεί την ασφάλεια της κοινωνίας», κατέληξε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.