Σε έντονους τόνους συζήτησαν ο υπουργός εργασίας, Πάνος Σκουρλέτης και ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Μάκης Βορίδης, κατά την παρουσία τους στην εκπομπή Ίντριγκα με τη δημοσιογράφο, Έλλη Στάη. Ο βουλευτής της αντιπολίτευσης κατηγόρησε την κυβέρνηση για υποστήριξη ενός χρεοκοπημένου πολιτικοοικονομικού μοντέλου, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «η κυβέρνηση νομίζει ότι από κάπου βρέχει λεφτά», ενώ ο κ. Σκουρλέτης απάντησε πως ο κ. Βορίδης με τα λεγόμενά του ξεπέρασε και τον κύριο Σόϊμπλε.

Συγκεκριμένα, σε ερώτηση της δημοσιογράφου για το αν θα υπάρξει συμφωνία ο κ. Σκουρλέτης εξέφρασε την πεποίθησή του πως «η Ευρώπη θα συμβιβαστεί, εφόσον επιβάλλεται να καταλάβει το κρίσιμο σταυροδρόμι στο οποίο βρίσκεται και μια λάθος απόφαση υπονομεύει και το δικό της μέλλον». Διευκρίνισε μάλιστα πως ακριβώς επειδή η Ευρώπη γνωρίζει «πως είναι ανάγκη να υπάρξει συμφωνία για να υπάρξει και μέλλον, αυτό είναι εκείνο που θα μας εισάγει στην μεγάλη συζήτηση για το χρέος».

Σε απάντησή του στα λεγόμενα του υπουργού, ο κ. Βορίδης, επεσήμανε πως η σημερινή κυβέρνηση έχει την πεποίθηση πως από κάπου βρέχει λεφτά ενώ ανέφερε επίσης πως δημιούργησε ένα πρόγραμμα αρεστό στο λαό αλλά μη εφαρμόσιμο. Αναλυτικότερα, ο βουλευτής ανέφερε πως «η απάντηση του τι θα γίνει αν αποτύχει η επίτευξη συμφωνίας, την οποία ζητά η κ. Στάη από τον υπουργό Εργασίας, είναι αδύνατον να δοθεί, εφόσον η κυβέρνηση ψηφίστηκε με μια συγκεκριμένη εντολή και ένα δεδομένο πρόγραμμα, αλλά δεν έλαβε υπόψη της το ευρωπαϊκό περιβάλλον». Συνέχισε δε λέγοντας πως «όταν θες να λογαριάζεις καλά και δεν θες απλώς να γίνεις κυβέρνηση, πρέπει να σκέφτεσαι και την επόμενη μέρα. Αν απλώς κοιτάς να φτιάξεις ένα πακέτο αρεστό, το μέλλον μπορεί να επιφυλάσσει εκπλήξεις. Εσείς πιστεύετε ότι από κάπου βρέχει λεφτά, ότι θα έχετε υποβαθμίσεις αλλά θα βρίσκετε χρηματοδότηση και πολλά άλλα που δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν. Αυτή τη στιγμή διατηρούμε πεποιθήσεις που δεν υπάρχουν πουθενά αλλού στον κόσμο και είμαστε η μόνη χώρα που υποστηρίζει το πιο χρεοκοπημένο μοντέλο στην Ευρώπη» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βορίδης ενώ κατέληξε λέγοντας πως «το οικονομικό πρόγραμμα της κυβέρνησης θα οδηγήσει σε χρεοκοπία τη χώρα».

«Εσείς ξεπεράσατε και τον κ. Σόιμπλε, στο πρόσωπό σας βλέπω τον κ. Σόιμπλε» ήταν η απάντηση του κ. Σκουρλέτη στους ισχυρισμούς του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας. Όσο για το Plan B της κυβέρνησης σε περίπτωση που η διαπραγμάτευση δεν έχει αίσιο τέλος, ο κ. Σκουρλέτης διευκρίνισε πως ναι μεν υπάρχει αλλά δεν είναι «σκόπιμο να δημοσιεύσεις το plan B όταν μια διαπραγμάτευση βρίσκεται σε εξέλιξη γιατί υπονομεύεις το Plan A. Σε κάθε περίπτωση αυτή η χώρα κι αυτός ο λαός θα σταθούν στα πόδια τους».