Ανακοίνωση για τις καταγγελίες του Γιώργου Παπανδρέου περί παρατυπιών στον πρώτο γύρο των εσωκομματικών εκλογών του Κινήματος Αλλαγής εξέδωσε αργά το βράδυ της Πέμπτης (9/12) η αρμόδια Επιτροπή του κόμματος για τις εκλογές (Επιτροπή Δεοντολογίας Καταστατικού και Πιστοποίησης – ΕΔΕΚΑΠ).

Η ΕΔΕΚΑΠ αναφέρει ότι ήδη εξετάζει, από το βράδυ της Κυριακής 5 Δεκεμβρίου, όλα τα ζητήματα που τέθηκαν υπ’ όψιν της και που αφορούν στην εκλογική διαδικασία, ειδικότερα τη μη τήρηση, σε ορισμένες περιπτώσεις, των κατευθυντήριων οδηγιών της, τα οποία όμως δεν επηρεάζουν το τελικό αποτέλεσμα.

Επίσης, δηλώνει ότι ως αρμόδιο όργανο, ενόψει της ψηφοφορίας της 12ης Δεκεμβρίου, θα εκδώσει νέα εγκύκλιο για την πιστή τήρηση των κανόνων από όλους.

Τέλος, χαιρετίζει τη μαζική προσέλευση των 271.000 μελών και φίλων του Κινήματος Αλλαγής και τους καλεί να προσέλθουν ξανά στις κάλπες την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου.

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Τι αναφέρει η εταιρεία που «έτρεξε» το σύστημα ψηφοφορίας

Εκλογές ΚΙΝΑΛ

Εν τω μεταξύ, στην ίδια κατεύθυνση με την ΕΔΕΚΑΠ, η εταιρεία ΟΤS, που υποστηρίζει το δίκτυο ψηφοφορίας των εσωκομματικών εκλογών στο ΚΙΝΑΛ, με ανακοίνωσή της που υπογράφει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος, Σπ. Παμπουκίδης, εξηγεί ότι το σύστημα λειτούργησε ηλεκτρονικά κατά 99,2% και πως σε μεμονωμένες περιπτώσεις δεν λειτούργησε λόγω προβλημάτων στο διαδίκτυο. Σε συνεννόηση με την ΕΔΕΚΑΠ κρατήθηκαν χειρόγραφες καταστάσεις, οι οποίες ενσωματώθηκαν στην ηλεκτρονική καταγραφή όταν αποκαταστάθηκε η σύνδεση, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Υπενθυμίζεται ότι μετά τις καταγγελίες περί παρατυπιών, ο Γιώργος Παπανδρέου επιχείρησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, σημειώνοντας μεταξύ άλλων πως «ουδείς μίλησε για νοθεία, ουδείς έθεσε θέμα για το αποτέλεσμα της πρώτης Κυριακής».

«Επίσης σχετικά με την επιστολή του Γιώργου Α. Παπανδρέου προς την ΕΔΕΚΑΠ, διευκρινίζεται ότι δεν προέβη σε οποιαδήποτε καταγγελία, αντιθέτως, ζήτησε από την ΕΔΕΚΑΠ, να διερευνηθούν καταγγελίες που έχουν κατατεθεί στο αρμόδιο όργανο», αναφερόταν στη σχετική ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του.