«Δεν σχεδιάζουμε να επεκτείνουμε τον υποχρεωτικό εμβολιασμό» δηλώνει ο πρωθυπουργός, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση εστίασε στους άνω των 60 ετών «διότι πιέζουν το Σύστημα Υγείας».

Σε συνέντευξη του στο πλαίσιο του ψηφιακού συνεδρίου Reuters NEXT ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι νωρίτερα η πολιτεία εξάντλησε όλα τα μέσα για να πείσει τη συγκεκριμένη ηλικιακή κατηγορία, που είναι η πιο ευάλωτη στην covid19 να εμβολιαστεί, ενώ εξέφρασε την ικανοποίηση του για το γεγονός ότι μέσα σε 24ώρα επταπλασιάστηκαν τα ραντεβού για την πρώτη δόση. «Είμαι σίγουρος ότι αυτή η πολιτική θα είναι αποτελεσματική» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι «η Ελλάδα του 2021 δεν συγκρίνεται με την Ελλαδα του 2011. Έχουμε προβλήματα λόγω της πανδημίας. Όμως γίνεται συζήτηση στην Ευρώπη για το σύμφωνο σταθερότητας και πρέπει να αλλάξει. Είναι μεγάλο το ΑΕΠ μας αλλά η ανάπτυξη αυξάνεται αλλά εκπληρώνουμε τις δανειακές μας υποχρεωσεις. Οι αγορές έχουν αποζημιώσει την κυβέρνηση μας με χαμηλά επιτόκια».

Αναφερόμενος στο θέμα της κλιματικής αλλαγής σημείωσε: «Πρέπει όλοι μας να βάλουμε το λιθαράκι μας. Εμείς υποστηρίζουμε την πράσινη συμφωνία της ΕΕ και η Ευρώπη είναι πρωτοπόρος. Εμείς αποφασίσαμε την κατάργηση του άνθρακα πριν καν αποφασιστεί στην Γλασκώβη». Πρόσθεσε δε: «Πιέζουμε την απολιγνιτοποίηση και ακριβώς γι’ αυτό το λόγο έχουμε εξασφαλίσει κονδύλια από την ΕΕ. Πρέπει να πείσουμε τους πολίτες ότι δεν θα χαθούν θέσεις εργασίας».