Απάντηση στον υπεύθυνο πολιτικού σχεδιασμού της Νέας Δημοκρατίας και πρώην υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, με αφορμή ανακοίνωσή του για την κατάταξη των 110 Δοκίμων Υπαξιωματικών και 45 Δοκίμων Σημαιοφόρων στο Λιμενικό Σώμα, δίνει το υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου.

Το υπουργείο συστήνει στον κ. Βαρβιτσιώτη «λίγη αυτοσυγκράτηση», ενώ ταυτόχρονα τον κατηγορεί για «ακροδεξιά ατζέντα» στη μεταναστευτική πολιτική.

«Ο κ. Βαρβιτσιώτης αφού με την πολιτική του προσέθεσε ένα ακόμα πρόβλημα, στα πολλά που μας κληρονόμησε στο υπουργείο Ναυτιλίας, έρχεται τώρα με ανακοίνωσή του, να παίξει τον ρόλο του τιμητή. Δεν περιμένουμε, βέβαια, να αναγνωρίσει την προσπάθεια του υπουργείου να μην παίξει παιχνίδια στις πλάτες των νέων που, στις δύσκολες αυτές συνθήκες, έχουν τη φιλοδοξία να σταδιοδρομήσουν στο Λιμενικό Σώμα. Θα περιμέναμε, όμως, να μην αναπαράγει στην ανακοίνωσή του την ακροδεξιά ατζέντα περί μεταναστευτικού, για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα της πολιτικής του και στο θέμα αυτό» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Η απόφαση του υπουργού Ναυτιλίας, έρχεται να διορθώσει μια κατάφωρη αδικία που ο τρόπος με τον οποίο ο κ. Βαρβιτσιώτης οργάνωσε τους διαγωνισμούς κατάταξης στο Λ.Σ. έχει δημιουργήσει: Να υπάρχουν υποψήφιοι που έχουν αξιολογηθεί υψηλότερα από επιτυχόντες, ωστόσο να μην κατατάσσονται στους επιτυχόντες εξαιτίας ποσοστώσεων που δεν στηρίζονται σε καμία λογική. Αντίθετα, λοιπόν, από όσα επικαλείται ο κ. Βαρβιτσιώτης, με την απόφαση του υπουργού κ. Δρίτσα, επιδιώκεται η αποκατάσταση της νομιμότητας και η ενίσχυση του Λ.Σ. εκτός των 110 Δόκιμων Υπαξιωματικών και των 45 Δοκίμων Σημαιοφόρων που έχουν επιτύχει στο διαγωνισμό με 83 επιπλέον Δόκιμους Υπαξιωματικούς και 69 επιπλέον Δόκιμους Σημαιοφόρους και για το σκοπό αυτό, έχει αποσταλεί αιτιολογημένο ερώτημα προς το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους», καταλήγει η ανακοίνωση.