Ο βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας και καθηγητής της Εγκληματολογίας Άγγελος Τσιγκρής, στις 6 Νοεμβρίου 2019, είχε προτείνει τη μεταρρύθμιση του Ποινικού μας Κώδικα και συγκεκριμένα τη θεσμοθέτηση ποινής ισόβιας κάθειρξης για τους βιαστές παιδιών.

Ειδικότερα, ο Αχαιός βουλευτής, -στο πλαίσιο της συνεδρίασης της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης- με θέμα την τροποποίηση του Ποινικού Κώδικα, είχε επισημάνει την αστοχία του άρθρου 336 περί βιασμού και ειδικότερα του βιασμού των παιδιών.

Ο Αχαιός καθηγητής είχε προτείνει την εναρμόνιση του Ποινικού μας Κώδικα με τον αντίστοιχο της Κυπριακής Δημοκρατίας που προβλέπει ισόβια κάθειρξη στους δράστες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Άγγελος Τσιγκρής, «δικαιώνεται» σήμερα από τις εξελίξεις, αφού οι εισηγήσεις του για την αυστηροποίηση των ποινών, ενσωματώνονται στο νέο Ποινικό Κώδικα που ψηφίζεται την επόμενη εβδομάδα στη Βουλή των Ελλήνων.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.