Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε γνωστό στη συνέντευξή του στο Mega πως μέσα στο 2022 θα έρθει και δεύτερη αύξηση του κατώτατου μισθού, εκτός από αυτή που έχει ανακοινωθεί για την 1η Ιανουαρίου.

«Έχουμε μια οικονομία που αναπτύσσεται. Η τουριστική περίοδος πήγε εξαιρετικά. Βεβαίως ο κατώτατος μισθός είναι ένα ζήτημα και θα υπάρξει αύξηση 2% την 1η Ιανουαρίου και δεύτερη αύξηση του κατωτάτου μισθού εντός του 2022. Αυτό θα γίνει αφού έχουμε λάβει υπόψιν τον πραγματικό ρυθμό ανάπτυξης και τις δυνατότητες των επιχειρήσεων».

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε επίσης πως θα υπάρξει επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο αγροτικό πετρέλαιο για όλο το 2022, για τους αγρότες οι οποίοι συμμετέχουν σε συνεργατικά σχήματα καθώς και για τους νέους αγρότες.

«Επειδή καταλαβαίνω ότι υπάρχει ένα πραγματικό πρόβλημα στον πρωτογενή τομέα το οποίο με απασχολεί ιδιαίτερα διότι αφορά εκατοντάδες χιλιάδες αγρότες και αφορά ουσιαστικά έναν κλάδο ο οποίος είναι συγκριτικό πλεονέκτημα για τη χώρα, έδωσα ήδη εντολή στο Υπουργείο Οικονομικών και στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης να επεξεργαστούν ένα σχέδιο επιστροφής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο αγροτικό πετρέλαιο για όλο το 2022, για τους αγρότες οι οποίοι συμμετέχουν σε συνεργατικά σχήματα καθώς και για τους νέους αγρότες», είπε χαρακτηριστικά.

Είπε ότι για το θέμα αυτό θα ανακοινωθούν λεπτομέρειες τις επόμενες ημέρες και τόνισε ότι είναι και ένα κίνητρο για να παραπάνω για να συμμετέχουν οι αγρότες σε συνεργατικά σχήματα.

Συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο του τηλεοπτικού σταθμού MEGA

Συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο του τηλεοπτικού σταθμού MEGA και στους δημοσιογράφους Ράνια Τζίμα και Γιάννη Πρετεντέρη.

Posted by Kyriakos Mitsotakis on Wednesday, November 3, 2021
TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.