Να μπει ένα τέλος στην αβεβαιότητα και το τεράστιο κόστος που αυτή συνεπάγεται για την οικονομία και τους πολίτες, ζητά από την κυβέρνηση το Ποτάμι, εν όψει του Eurogroup της Δευτέρας. «Η πιστωτική ασφυξία μπορεί να οδηγήσει σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις. Έφθασε πλέον η ώρα των αποφάσεων», υπογραμμίζεται σε ανακοίνωση του κόμματος.

«Κάποιοι στην κυβέρνηση ετοιμάζονται για το Eurogroup της Δευτέρας με τη λογική του μαθητή που πάει να ξεγελάσει τον δάσκαλο», σημειώνει το Ποτάμι. Τονίζει ακόμη τη σημασία σοβαρών μεταρρυθμίσεων ως αναγκαία προϋπόθεση για να βγει η Ελλάδα από την κρίση και να αλλάξει πραγματικά σελίδα, οι οποίες δεν πρέπει να συγχέονται με τα μέτρα ανακούφισης όπως είναι τα βοηθήματα στους άπορους πολίτες και οι δόσεις στις οφειλές.

«Αυτό που χρειάζεται η χώρα», τονίζει το Ποτάμι «είναι αλλαγές, που θα φέρουν επενδύσεις και θέσεις εργασίας ώστε να μην χρειάζονται συσσίτια και επιδόματα» θέτοντας ερωτήματα σχετικά με το πώς προτίθεται να προχωρήσει η κυβέρνηση σε βασικά θέματα όπως οι επενδύσεις που εκκρεμούν κι άλλες που περιμένουν, η δημιουργία ενός αξιόπιστου οργανισμού για τη διαχείριση του ιδιωτικού χρέους και την επαναλειτουργία των τραπεζών, η αξιολόγηση και αναδιάρθρωση του δημοσίου.

«Θα εξακολουθήσουμε να δίνουμε συντάξεις στα 55; Σε αυτά και άλλα πολλά οφείλει να απαντήσει άμεσα η κυβέρνηση. Τα ερωτήματα είναι: Θέλει; Μπορεί;», καταλήγει.