Την άποψη ότι ο πρώην υπουργός Οικονομικών και κατηγορούμενος Γ. Παπακωνσταντίνου δεν θα μπορούσε να γνωρίζει τα εισοδήματα δηλωθέντα ή μη των συγγενικών του προσώπων εξέφρασε καταθέτοντας το πρώην στέλεχος του ΣΔΟΕ, Παν. Μαντούβαλο.

Γ. Μπόμπολης (αναπληρωτής πάρεδρος): «Ο κατηγορούμενος κατηγορείται ότι πήρε ένα CD από τη Γαλλία. Τη στιγμή που διέγραψε τα τρία αρχεία, μπορεί να γνώριζε το ποσό που φέρεται ότι δεν δηλώθηκε από τους συγγενείς τους».

Μάρτυρας: «Δεν θα ήταν δυνατόν να το γνωρίζει. Αν δεν είχε συνεννοηθεί με τα ξαδέλφια του, δεν θα μπορούσε να έχει γνώση από τέτοιες λεπτομέρειες».

Σύμφωνα με τους συνηγόρους υπεράσπισης, στην έκθεση του ΣΔΟΕ δεν ελήφθησαν υπόψη στοιχεία που κατέθεσαν οι εμπλεκόμενοι, καθώς κρίθηκε ότι υποβλήθησαν τελευταία στιγμή.

Ο συνήγορος Τ. Βασιλακόπουλος επεσήμανε στο μάρτυρα, πως αν δεν οριστικοποιηθεί ο φόρος, τότε η ζημιά που φέρεται να έχει επέλθει, είναι στον αέρα.

Ο μάρτυρας απόρησε για το γεγονός ότι δεν έχει προσδιοριστεί το πρόστιμο για τα συγγενικά πρόσωπα του πρώην υπουργού.

Πρόεδρος: Αν καταλήξουν οι υπηρεσίες ότι δεν θα πρέπει να επιβληθεί κάποιο πρόστιμο, τότε τί συμβαίνει;

Μάρτυρας: Τότε δεν συντρέχει αδίκημα για τα πρόσωπα αυτά.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.