Παρά το θόρυβο που δημιουργήθηκε με την περίφημη λίστα Λαγκάρντ ο διευθυντής του Κέντρου Ελέγχου Φορολόγησης Μεγάλου Πλούτου, Δημ. Μασίνης -πρώτος μάρτυρας κατηγορητηρίου- παραδέχτηκε ότι ο φορολογικός έλεγχος σε βάρος των τεσσάρων συγγενικών προσώπων του Γιώργου Παπακωνσταντίνου δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί.

Ο μάρτυρας υποστήριξε ενώπιον του Ειδικού Δικαστηρίου ότι τα ειδοποιητήρια θα αποσταλούν «από μέρα σε μέρα», με τον πρόεδρο της έδρας, Νικ. Πάσσο, να σχολιάζει: «Φανταστείτε να περιμέναμε και τον έλεγχο των 2.062 ατόμων της λίστας Λαγκάρντ. Με το χέρι ψάχνετε; όχι με υπολογιστή;».

Μάρτυρας: Δεν υπάρχει και τόσο εξειδικευμένο προσωπικό.

Ο μάρτυρας φανερά αγχωμένος είπε στο Δικαστήριο ότι «έχει μεγάλο τρακ».

Πρόεδρος: Ουδείς πρέπει να φοβάται σε αυτή την αίθουσα, παρά μόνο οι παρανομούντες.

Εισαγγελέας: Θα τους ελέγχατε ποτέ αν δεν είχε γίνει αυτός ο μεγάλος θόρυβος;

Μάρτυρας: Μόνο εάν είχαν τα τεκμήρια για μεγάλη ακίνητη περιουσία, αλλά δεν ξέρω πότε γιατί έχουμε μεγάλο φόρτο. Πρώτα ελέγχουμε στη λίστα. Εμένα μου στέλνει το υπουργείο τα ονόματα και μέσα σε αυτά δεν ήταν τα ονόματα.

«Ουδείς πρέπει να φοβάται σε αυτή την αίθουσα παρά μόνο οι παρανομούντες», σχολίασε ο πρόεδρος Ν. Πάσσος απευθυνόμενος στον Δημήτριο Μασίνα, διευθυντή του Κέντρου Φορολόγησης Μεγάλου Πλούτου που ξεκίνησε να καταθέτει.


Οι μάρτυρες

Έχουν κληθεί 9 μάρτυρες κατηγορητηρίου μεταξύ των οποίων οι καθηγητές Αλιβιζάτος, Τσούκαλης, και Διαμαντούρος.

Τρεις μάρτυρες υπεράσπισης προτείνει ο κατηγορούμενος (Σωκ. Κάτσικα, Ασπασια Κότσαρη και Μιχ. Μπλέτσιο) ενώ επιφυλάχθηκε για ακόμα έναν, με πιθανότερο τον Γιώργο Παπανδρέου χωρίς όμως να αποκαλύπτουν το όνομά του οι συνήγοροι.

Η εισαγγελέας πρότεινε να κλητευθούν επιπλέον οκτώ μάρτυρες οι: Κωνσταντίνος Μπίκας ΕΥΠ, Ηλ. Πλασκοβίτης, γγ ΥΠ.ΟΙΚ, Κωνσταντίνος Χαλαστάνης, πρέσβης, Ι. Καπελέρης πρώην ΣΔΟΕ, Στασινόπουλος ΣΔΟΕ, Αν. Μπανος νομικός σύμβουλος ΥΠ.ΟΙΚ, Ι. Διώτης και Κλαδάς.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.