Με ανοιχτή διαδικασία το Ποτάμι θα αναζητήσει δημοσίους υπαλλήλους για την υποστήριξη της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας.

«Αν είσαι δημόσιος υπάλληλος που έχεις γνώση, όρεξη, αναλαμβάνεις πρωτοβουλίες, διακατέχεσαι από αίσθημα ευθύνης για όσα συμβαίνουν στη χώρα μας και πιστεύεις ότι κάποια από τις θέσεις που ακολουθούν σε περιγράφει μπες κι εσύ στο Ποτάμι!» αναφέρεται σε ανακοίνωση του Ποταμιού το οποίο δηλώνει ότι «το Ποτάμι εφαρμόζει στην πράξη όσα διακηρύττει και απευθύνει ανοικτή πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη στελέχωση του κέντρου υποστήριξης της κοινοβουλευτικής του ομάδας».

Αναζητούμε δημοσίους υπαλλήλους που είναι επαγγελματίες και θέλουν να επενδύσουν τη γνώση τους και τον επαγγελματισμό τους για να ακούγεται η φωνή της λογικής και της επιστήμης τους στο ελληνικό κοινοβούλιο. Δεν αναζητούμε υπαλλήλους που βλέπουν τη Βουλή ως μια ευκαιρία να αποφύγουν την ευθύνες και τον φόρτο εργασίας. Υποσχόμαστε πολλή δουλειά, δύσκολα ωράρια, αλλά και μια ανεπανάληπτη αίσθηση προσφοράς και δημιουργίας, αναφέρεται στην ανοιχτή πρόσκληση με την οποία καλούνται όσοι ενδιαφέρονται να στείλουν το βιογραφικό τους μέχρι τις 13 Μαρτίου 2015 στο [email protected].

Όπως αναφέρεται, το Ποτάμι θα χειριστεί κάθε βιογραφικό με απόλυτη εχεμύθεια. Εκείνες κι εκείνοι των οποίων τα βιογραφικά ανταποκρίνονται σε κάποια από τις προτεινόμενες θέσεις, θα κληθούν σε συνέντευξη, ώστε να επιλεγούν αυτοί που μπορούν να εργαστούν υπό πίεση εντός μιας ομάδας που όμοιά της δεν έχει υπάρξει ποτέ στο ελληνικό κοινοβούλιο.

Η πρόσκληση απευθύνεται σε όλους τους δημοσίους υπαλλήλους, που, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις, μπορούν να διατεθούν σε γραφεία βουλευτών και στο Ποτάμι. Ιδιαίτερα καλούνται οι απόφοιτοι της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης, οι οποίοι εκτιμούν ότι μπορούν να συνδράμουν στη θεσμική ενίσχυση της χώρας. Αναφέρεται επίσης ότι το Ποτάμι θα κάνει ελάχιστη χρήση του δικαιώματος που του παρέχει ο νόμος να ζητήσει τη διάθεση δημοσίων υπαλλήλων και γι’ αυτό οι θέσεις που περιγράφονται είναι 26.

Τα χαρακτηριστικά που περιγράφονται στην πρόσκληση ενδιαφέροντος για την κάλυψη της θέσης που θα έχει αντικείμενο την οργάνωση λειτουργίας του κέντρου υποστήριξης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, αναφέρονται σε «άτομο το οποίο να είναι μεθοδικό, ικανό να παραμένει λειτουργικό σε περιβάλλον έντασης, με ομαδικό πνεύμα, που να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες, να δίνει σημασία στην λεπτομέρεια και να μπορεί να θέτει προτεραιότητες και να κατανέμει εργασίες».