«Θεωρώ κάποιες διαφορές ή ενστάσεις σε έναν βαθμό αναμενόμενες. Μου αρέσει να είμαι ψύχραιμος. Γίνεται κάτι πάρα πολύ σημαντικό, μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, τίθενται κάποια πάρα πολύ σημαντικά, σημαντικότατα ζητήματα», δήλωσε την Τρίτη αντιπρόεδρος της Βουλής Γιάννης Μπαλάφας, μιλώντας στον Real FM για τις αντιδράσεις που προκάλεσε, εντός του κόμματος, η συμφωνία της κυβέρνησης με τους δανειστές.

«Υποθέτω, γιατί δεν μπορώ να ερμηνεύσω τον καθένα και τις προθέσεις του οπωσδήποτε ακριβώς, κάποιοι από εμάς δεν είναι πλήρως ενημερωμένοι ή δεν έχουν καταλάβει ή εν πάση περιπτώσει δεν μπορούν, κατά τη γνώμη μου, να δουν τι ακριβώς συμβαίνει και επομένως κάνουν κριτική, ενστάσεις κ.λπ», σημείωσε ο κ. Μπαλάφας.

Στο ερώτημα σχετικά με το λόγο που εξέφρασε την αντίθεσή του ο ευρωβουλευτής Μ. Γλέζος ο αντιπρόεδρος της Βουλής απάντησε: «Στον Μανώλη μπορούμε να του συγχωρέσουμε πολλά. Δεν θέλω να συνεχίσω αυτή την κουβέντα. Νομίζω ότι κάνει λάθος. Αν συζητούσαμε, ήταν εδώ, και συζητούσαμε πιο νηφάλια και ψύχραιμα δεν θα έπαιρνε αυτή την απόλυτη τοποθέτηση που έκανε. Διότι να σας πω και κάτι άλλο, η διαπραγμάτευση συνεχίζεται, ο πόλεμος, να το πω έτσι χαριτωμένα, συνεχίζεται. Κερδήθηκε μία μάχη, ένα βήμα, θα είναι συνεχής προσπάθεια. Δεν είναι μία και έξω η ιστορία αυτή».