«Ο Μανώλης Γλέζος έχει απόλυτο δικαίωμα να έχει μερικές φορές άδικο. Το κέρδισε αυτό με 90 χρόνια αγώνα στη ζωή του» ισχυρίστηκε ο αναπληρωτής υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Γιώργος Κατρούγκαλος, διαχωρίζοντας τη θέση του από τα όσα είπε το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς στην παρέμβασή του μετά τη συμφωνία που επιτεύχθηκε μεταξύ ελληνικής κυβέρνησης και εταίρων στο Eurogroup.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο MEGA ο κ. Κατρούγκαλος χαρακτήρισε τη συμφωνία της Παρασκευής «έναν συμβιβασμό» τονίζοντας ότι «μας έβαλαν το μαχαίρι στο λαιμό λέγοντας ότι είτε υπογράφεται τη συνέχιση του μνημονίου είτε έχετε ξαφνικό θάνατο, σας κόβουμε τη ρευστότητα, εμείς απομονώσαμε αυτούς που ήθελαν να μας απομονώσουν και καταλήξαμε στο να μπορούμε να εφαρμόζουμε τις δικές μας προτάσεις».

Παράλληλα ωστόσο ο αναπληρωτής υπουργός σημείωσε ότι η κυβέρνηση δεν θα υπαναχωρήσει από τις κόκκινες γραμμές της, σημειώνοντας ότι η συμφωνία αυτή «μας έδωσε τον «αέρα» και το χρονικό περιθώριο να εφαρμόσουμε την πολιτική μας»

«Αυτό το τετράμηνο δεν εφαρμόζουμε τα μνημόνιο, εφαρμόζουμε την πολιτική μας» κατέληξε ο κ. Κατρούγκαλος