Για την απόφασή του να είναι υποψήφιος για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής μίλησε κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης στο Open ο Παύλος Χρηστίδης κάνοντας λόγο για «ολική επαναφορά της παράταξης με τη νέα γενιά πρωταγωνιστή».

Όπως χαρακτηριστικά υπογράμμισε η υποψηφιότητά του έχει δύο κατευθύνσεις. «Η πρώτη είναι ότι η παράταξη χρειάζεται ένα συνολικό restart εκ βάθρων. Μια νέα αρχή πολιτική, ηθική, αξιακή, με βάση τη σύνθεση όχι τη διάλυση των προηγουμένων, ως συνέχεια όλων αυτών που έκανε και διαμόρφωσε η Φώφη Γεννηματά με τεράστια προσπάθεια. Αυτή την παρακαταθήκη την οποία πρέπει να διαφυλάξουμε όλοι ως κόρη οφθαλμού, για μένα είναι αδιαμφισβήτητη και αδιαπραγμάτευτα δομημένη μέσα μου» είπε.

«Δεύτερον, είναι σαφές ότι υπάρχει η ανάγκη της νέας γενιάς αυθεντικά να εκφραστεί με καθαρό τρόπο απέναντι στις ανισότητες, τα κλειστά συστήματα που δημιουργούν την αίσθηση ότι η πολιτική είναι μία διαδικασία των ελίτ, που αποκλείει τους κανονικούς ανθρώπους. Επειδή ακριβώς εγώ, αρκετά χρόνια τώρα, από διαφορετικά πόστα στα οποία βρέθηκα, χωρίς να έχω τη ματαιοδοξία να βάζω τον εαυτό μου πάνω από τη συλλογικότητά, κατάλαβα ότι όλοι αυτοί οι άνθρωποι ήθελαν να αποτυπώσουν μια αγωνιά για μια νέα ελπίδα αρχής για το Κίνημα και την ιστορία του. Αυθόρμητα, ουσιαστικά, ανθρώπινα, χωρίς καμία προκατάληψη ή υποψία συμφέροντος» δήλωσε.

«Αντιλαμβάνομαι ότι πρέπει να κάνουμε την πολιτική ένα αντικείμενο για τους κανονικούς ανθρώπους, για όλους αυτούς που έχουν αγωνίες και προβλήματα καθημερινά και ψάχνουν λύσεις. Επειδή το έχω βιώσει, όλοι όσοι κάνουμε πολιτική, μας αντιμετωπίζουν ως κάτι διαφορετικό, ως τύπου ελίτ. Δεν είναι έτσι. Είναι πολύ λανθασμένη η εικόνα αυτή. Άρα πρέπει να αποκαταστήσουμε τη σχέση πολίτη, πολιτικής και να διαμορφώσουμε μία νέα σχέση. Η πολιτική κάνει για τους νέους ανθρώπους ακόμα και αν τα κόμματα κατά το παρελθόν δημιούργησαν λάθος παραδείγματα. Εδώ λοιπόν πρέπει να τα φτιάξουμε όλα από την αρχή χωρίς να διαλύσουμε τίποτα» υπογράμμισε ο Παύλος Χρηστίδης ο οποίος διεκδικεί την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ.

Ο Παύλος Χρηστίδης

«Ξεκινήσαμε με κάτω από 3% και φτάσαμε να είμαστε το τρίτο μεγαλύτερο κόμμα στη χώρα»

«Ξεκινήσαμε μαζί το καλοκαίρι του 2015 με ποσοστά στις δημοσκοπήσεις κάτω από το 3% και με την προσπάθεια που έκανε η πρόεδρος Φώφη Γεννήματα, φτάσαμε να είμαστε το τρίτο μεγαλύτερο κοινοβουλευτικό κόμμα στη χώρα. Η αποχώρησή της είναι κάτι μου μας σόκαρε όλους είναι κάτι που το έχουμε διαρκώς στο μυαλό μας. Αυτό το γεγονός έφερε μια σειρά από κατακλυσμικά -απανωτά- γεγονότα από έναν κόσμο ο οποίος άρχισε να επικοινωνεί μαζί μου, για να βρεθεί μία συνέχεια, μια νέα αρχή. Σε αυτή τη συνέχεια πάμε να δώσουμε τώρα τον μεγάλο αγώνα. Να εκφράσουμε όλες αυτές τις αγωνίες, τις ανάγκες, όλη αυτή τη δουλειά που κάναμε αυτά τα χρόνια και η οποία έχει κοινωνικό αποτύπωμα. Αυτό το κοινωνικό αποτύπωμα γιγαντώνεται ώρα με την ώρα, μέρα με τη μέρα» ανέφερε.

«Ξαφνικά το ΠΑΣΟΚ, η Δημοκρατική Παράταξη, το Κίνημα Αλλαγής ”ξανατρεντάρει”, άρχισε να γίνεται το θέμα της ημέρας, επισκιάζοντας κάθε άλλο. Είναι η βασική συζήτηση στις παρέες. Τι θα γίνει, ποιος θα κατέβει, ποιος θα βγει. Είναι προφανές ότι όλο αυτό δεν ταιριάζει με το 8,1% που πήραμε στις τελευταίες εκλογές και άρα το κοινωνικό αποτύπωμα είμαι σίγουρος ότι θα μας οδηγήσει και σε ένα νέο εκλογικό αποτύπωμα» συμπλήρωσε ο Παύλος Χρηστίδης.

«Η νέα γενιά ειδικά ζει, βιώνοντας απανωτές κρίσεις, απορρίψεις και περιθωριοποίηση. Τα όνειρά μας συνθλίβονται από μια ζοφερή πραγματικότητα αποδομημένων αρχών και αξιών. Πρέπει να είμαστε διπλά ενεργοί, ώστε να βρίσκουμε μεθόδους αντιμετώπισης των προκλήσεων που έρχονται. Η Ελληνική κοινωνία έχει στραμμένες τις ελπίδες της αλλά και την εμπιστοσύνη της στους νέους ανθρώπους από τους οποίους περιμένει νέα ποιοτικά δείγματα γραφής, ήθος, νεωτερικότητα στις ιδέες και στον τρόπο εφαρμογής τους, αποτελεσματικότητα και βέβαια σκληρή δουλειά. Περιμένει ένα διαφορετικό πρότυπο άσκησης εξουσίας, απαλλαγμένο από αλαζονείες ή καθεστωτικές συμπεριφορές. Είναι λοιπόν, θα έλεγα, μια ανάγκη που φαίνεται να αποκτά έναν νομοτελειακό χαρακτήρα για εκείνους που θέλουν και μπορούν να είναι όχι μόνο στη θεωρία διαρκώς προσανατολισμένοι στο μέλλον αλλά και να το διαμορφώνουν στην πράξη με αυθεντικό τρόπο» επεσήμανε.

«Είμαι εδώ, αυτόνομα, για να εκφράσω τη γενιάς μου και τη διαγενεακή ενότητα της Παράταξης»

Κατεβαίνω υποψήφιος για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής επειδή πιστεύω πως η παράταξη χρειάζεται ένα συνολικό Restart

Πιστεύω πως η παράταξη χρειάζεται ένα συνολικό #Restart. Μια νέα αρχή. Πολιτική, ηθική, αξιακή. Όχι διαλύοντας τα προηγούμενα, αλλά ως συνέχεια της προσπάθειας που έκανε η Φώφη Γεννηματά όλα αυτά τα χρόνια. Θέλω να εκφράσω τη νέα γενιά. Με καθαρό τρόπο απέναντι στις ανισότητες. Απευθύνομαι στους ανέργους, στους φοιτητές, στους ανθρώπους που δουλεύουν delivery, στους ανθρώπους της δικιάς μου γενιάς αλλά και όλους τους μεγαλύτερους, όλες τις γενιές του ΠΑΣΟΚ. Τώρα είναι η ώρα να εκφράσουμε τις πραγματικές ιδέες της Σοσιαλδημοκρατίας και του κοινωνικού φιλελευθερισμού. #einaistoxerisou

Posted by Παύλος Χρηστίδης on Sunday, October 17, 2021

Μιλώντας για τη σχέση του με την Φώφη Γεννηματά ο Παύλος Χρηστίδης δήλωσε πως «είναι βαθιά ανθρώπινη και προσωπική».

«Της οφείλω πάρα πολλά σε πολιτικό και ανθρώπινο επίπεδο. Ήταν αυτή που με επέλεξε, ως εκπρόσωπο Τύπου του Κινήματος απροειδοποίητα και με επιμονή. Το κάθε βήμα που έκανα δίπλα της με έμαθε να δίνω μάχες και να τις κερδίζω. Ως όφειλα επικοινώνησα μαζί της για να της ανακοινώσω την πρόθεση μου να παραιτηθώ από εκπρόσωπος Τύπου, διότι δεν είχα να εισφέρω τίποτα άλλο όσο η ίδια βρίσκεται σε αυτή την κατάσταση και μέχρι να το ξεπεράσει. Και ταυτόχρονα να της εκφράσω ανθρώπινα κάποια πράγματα. Ούτε ζήτησα δαχτυλίδι, ούτε έχω ζητήσει ποτέ μου, ούτε θα έπαιρνα δαχτυλίδι ποτέ. Αυτές οι αντιλήψεις δεν ταιριάζουν σε αυτό που είμαι, που πρεσβεύω και αντιπροσωπεύω. Δεν ταιριάζουν τέτοιες λογικές στη Φώφη Γεννηματά και σε εμένα, στον τρόπο με τον οποίο πορευτήκαμε όλα αυτά τα χρόνια, με ήθος, αξιοπρέπεια και σοβαρότητα. Με αυτή την πυξίδα και σε αυτή την κατεύθυνση νομίζω ότι είναι ξεκάθαρο πως μπαίνω σε μάχη» είπε.

«Υπογραμμίζω ότι η Φώφη Γεννηματά είναι η εγγυήτρια όλης της διαδικασίας που διαμορφώνεται. Η ουσία, όμως, του ζητήματος είναι στο ότι εμείς πρέπει να χαράξουμε ένα δρόμο που θα αποτελεί μία συνέχεια αυτών που η ίδια δημιούργησε. Και από εδώ και πέρα θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί στο πως πολιτευόμαστε, πως κάνουμε πολιτική στο προσκήνιο ή πολιτική στο παρασκήνιο. Εγώ δεν θα μιλήσω ποτέ για μία συζήτηση προσωπική, ανθρώπινη, συγκινητική. Ετσι πορεύτηκα τα χρόνια που ήμουν εκπρόσωπος για οτιδήποτε παραπολιτικό. Θα μιλήσω στους πάντες αυθεντικά, με αισιοδοξία, ήθος και αντίληψη ευθύνης. Όλα αυτά, όλο το επόμενο χρονικό διάστημα, μέρα τη μέρα, ώρα την ώρα, θα βρίσκουν το κατάλληλο αποτύπωμα στον κόσμο» σημείωσε ο Παύλος Χρηστίδης και πρόσθεσε «είμαι εδώ, αυτόνομα, για να εκφράσω τη γενιάς μου και τη διαγενεακή ενότητα της Παράταξης».

«Προέχει η Ενότητα του Κινήματος»

«Πρώτα απ’ όλα και πάνω από όλα σε μία εκλογική αναμέτρηση, η επιλογή των συμπολιτών μας, των μελών και των φίλων μας θα γίνει απολύτως σεβαστή όποια και αυτή είναι. Προσωπικά ενώνω τις δυνάμεις μου με όλους τους υποψηφίους, ακριβώς για να εγγυηθούμε όλοι μαζί την ενότητα και την ενίσχυση της παράταξης. Την ενδυνάμωσή της. Με όλους έχω δώσω πολλές μάχες δίπλα- δίπλα, πολλές φορές και δύο βήματα πίσω τους για να πετύχουμε πράγματα, για να υπερβούμε εμπόδια. Επομένως φαντάζομαι ότι αυτό θα γίνει απολύτως σεβαστό απ’ όλους. Είμαι εδώ για να εκφράσω ιδέες, απόψεις, αγωνίες» σημείωσε.

Τι είπε για τον Γιώργο Παπανδρέου

Ο Παύλος Χρηστίδης έκανε ειδική αναφορά στη συνομιλία που είχε με τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου.

«Η συνάντηση που είχα με τον πρώην πρωθυπουργό ήταν εποικοδομητική και γόνιμη. Έχει πάντα ενδιαφέρον να συζητά κανείς με τον Γιώργο Παπανδρέου» εξήγησε.

«Η υποψηφιότητά μου είναι εδώ για να εκφράσει πολύ συγκεκριμένα πράγματα. Επομένως προχωράμε δυνατά. Με βάση όλα αυτά που εγώ βιώνω τις τελευταίες ώρες και είναι πάνω από τις πιο αισιόδοξες προσδοκίες είχα, το μήνυμα είναι ένα. Προχωράμε με επιμονή και ευθύνη» ανέφερε ενώ μίλησε και για την επέτειο των 40 χρόνων από την Αλλαγή, 18 Οκτωβρίου 1981.

«Εγώ είμαι ο μοναδικός από τους υποψήφιους που δεν έζησα την Αλλαγή. Δεν ήμουν γεννημένος τότε. Γεννήθηκε το 1983. Είμαι όμως παιδί της αλλαγής και αυτό είναι κάτι που εκφράζει χιλιάδες συμπολίτες μας. Όλα αυτά για τα σύμβολα και το όνομα θα το αποφασίσει το συνέδριο. Το πολιτικό εγχείρημα του Κινήματος Αλλαγής πιστεύω ότι έχει μέλλον το λόγο όμως, θα έχουν τα μέλη και οι φίλοι της παράταξης συντεταγμένα και ουσιαστικά» είπε ο Παύλος Χρηστίδης.