Επέτειος 40 χρόνων από την άνοδο του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία, αλλά και ημέρα που ο Γιώργος Παπανδρέου αναμένεται να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του σχετικά με το ενδεχόμενο να ανακοινώσει την υποψηφιότητά του για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ. Κι ενώ όλοι περίμεναν να ανοίξει τα χαρτιά του, ο ίδιος έκανε μια… αινιγματική ανάρτηση στο Twitter.

«18 Οκτώβρη 1981 Ημέρα νίκης του Ελληνικού λαού και της Δημοκρατίας.

18 Οκτώβρη 2021 Αφετηρία νέων αγώνων για να οικοδομήσουμε μια προοδευτική προοπτική, να οδηγήσουμε με σιγουριά τη χώρα σε ένα μέλλον με μεγάλες προκλήσεις, αλλάζοντας οριστικά τη μοίρα του Ελληνικού λαού», έγραψε ο Γιώργος Παπανδρέου.

Σημειώνεται πως μετά την απόσυρση της υποψηφιότητας της Φώφης Γεννηματά για λόγους υγείας, ο Γιώργος Παπανδρέου θεωρείται παράγοντας – «κλειδί». Ως πρώην πρόεδρος του κινήματος έχει επιδοθεί σε μια σειρά διαβουλεύσεων με όλους τους μνηστήρες, χωρίς ωστόσο ο ίδιος να έχει ανοίξει ακόμη τα χαρτιά του όσον αφορά το εάν θα κατέλθει και ο ίδιος για τον θώκο ή όχι.

Η πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Κατερίνα Μπατζελή, που στηρίζει μια τυχόν υποψηφιότητα Παπανδρέου, μιλώντας στο Star Κεντρικής Ελλάδος είπε πως έχει την αίσθηση ότι η επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του θα γίνει ακόμη και σήμερα, Δευτέρα, πριν από το ταξίδι του στην Κωνσταντινούπολη.